Logo decormyyhome.com

Как да получите петно ​​от вино

Как да получите петно ​​от вино
Как да получите петно ​​от вино
Anonim

Петната от вино са неприятна изненада, с която домакините често се сблъскват след празнични събития. Капки червено и бяло вино, паднали върху дрехи или покривка, могат да съсипят продукта завинаги. За да избегнете това, работете на място възможно най-скоро и използвайте следните препоръки.

Image

Ще ви трябва

  • - сол;

  • - амоняк;

  • - вода;

  • - оцетна киселина;

  • - лимонов сок;

  • - водка;

  • - мляко;

  • - яйчен жълтък;

  • - глицерин;

  • - сода.

Инструкция за употреба

1

Поръсете прясно петно ​​от червено вино с фина суха сол. Той абсорбира влагата добре и няма да позволи на петното да се размие. Ако няма сол под ръка, прикрепете хартиена кърпа към петното от вино. След това измийте оцветеното нещо в чиста студена вода, като първо към него добавите малко течен амоняк.

2

Петната от прясно вино, останали върху памучна или ленена покривка, могат да бъдат отстранени с помощта на гореща вода. За целта издърпайте „засегнатата“ част от продукта върху широка купа или леген и я напълнете с гореща вода, докато петната изчезнат напълно. Водата трябва да е възможно най-гореща, но не да ври. Този метод се прилага само за неща, изработени от естествени, устойчиви на петна материали.

3

По-задълбочен подход изисква петна от старо вино. За да премахнете такова замърсяване, смесете няколко капки оцет или лимонов сок с 1 с.л. лъжица водка. Нанесете сместа върху кърпа, след което я изплакнете в топъл сапунен разтвор.

4

Друго, не по-малко ефективно средство за борба със стари и обширни петна от вино е горещото мляко. Загрейте млякото и накиснете замърсения продукт в него. След 30 до 40 минути изплакнете продукта добре в топла вода.

5

За да премахнете упоритото петно ​​от вино от нежна тъкан, е необходимо да подготвите следното лекарство. Смесете в равни пропорции един суров яйчен жълтък и глицерин. Нанесете сместа върху петното и оставете за 2 до 3 часа. След това измийте кърпата в топла сапунена вода и изплакнете обилно.

6

Петната от бяло вино и алкохолни напитки могат да бъдат отстранени чрез смесване на 1 чаша вода, чаена лъжичка сапунена стружка и половин чаена лъжичка сода. Навлажнете замърсената зона с този разтвор и оставете продукта за една нощ. След това изплакнете продукта с топла вода и изплакнете продукта добре. Този метод не трябва да се използва за тъкани, които могат да се хвърлят.

100 начина за премахване на голямо разнообразие от петна