Logo decormyyhome.com

Как да получите петно ​​от кафе от килим

Как да получите петно ​​от кафе от килим
Как да получите петно ​​от кафе от килим

Съдържание:

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Почти всеки втори човек не може да си представи сутрин без чаша ароматно силно натурално кафе. Кафето става идеалният начин да се развеселите по някакъв начин, ако вече закъснявате за работа. Но набързо можете да излеете тази напитка например върху килима. Но какво да направите, за да се отървете от ужасни кафяви петна по повърхността на подовата настилка?

Image

Нестандартни средства за почистване на килими от петна от кафе

Много от тях се използват за почистване на килими от различни замърсители с помощта на специални шампоани и гел за килими. Но какво ще стане, ако петното се появи случайно, вкъщи няма пари за килима и закъснявате за работа? В такива случаи различни инструменти ще ви помогнат.

По отношение на това да се отървете от петна от кафе върху килими, са се доказали вещества като сода, алкохол, кефир, сол, амоняк, водороден прекис, прах за пране и конвенционални почистващи препарати за килими. Ако решите да използвате един от тези инструменти, тогава за удобно прилагане на почистващата маса и измиване на килима е по-добре да използвате специална четка.

Как да премахнете петна от кафе с мляко от килима

Ако сте разлели черно кафе с мляко по килима и искате да премахнете петното веднага, след това го залейте с газирана минерална вода. Този метод няма да позволи кафето да се залепи силно в текстурата на килима. Когато имате свободно време (например, когато се приберете от работа), трябва да поръсите петното от кафе със сода, да го оставите за половин час и след това да премахнете мръсотията с четка и препарат за почистване на килими.

Можете също така просто да нанесете сода върху петното на килима и да го задържите известно време. След това ще трябва да премахнете останалата сода с гъба и да избършете мястото, където беше петното от кафе, с кърпа, навлажнена с алкохол (по-добре е да избършете килима няколко пъти с алкохол).

Как да премахнете петна от черно кафе

Ако сте разляли черно кафе по килима без захар и мляко, тогава можете да премахнете петното с кефир и мляко. За да направите това, ще трябва да нанесете топло мляко или охладен кефир върху петното и също да оставите за половин час. След това остатъците от такова почистващо средство трябва да бъдат отстранени с гъба.

Изсушените петна от кафе върху килима трябва първо да бъдат леко навлажнени с глицерин и след това да се избършат няколко пъти с алкохол. Също така, старите петна от кафе могат да бъдат отстранени с влажна смес от сол и няколко капки амоняк. Използвайки такава смес, трябва да я оставите на килима за 3-5 минути и след това да я извадите с четка.