Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от плесен от дрехите

Как да премахнете петна от плесен от дрехите
Как да премахнете петна от плесен от дрехите

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли
Anonim

Ако дрехите изглеждат бели или черни със силна миризма на влага и мухъл, най-вероятно нещата са лошо изсушени и дълго време се държат на влажно място. Изглежда, че нещото е изгубено за господаря си завинаги. Но има домашни средства, които могат да помогнат за премахване на плесен от тъкан и почистване на петна по дрехите.

Image

Ще ви трябва

  • - денатуриран алкохол;

  • - белина или суроватка от кисело мляко;

  • - амоняк;

  • - водороден пероксид;

  • - сол;

  • - терпентин;

  • - лук;

  • - парцали.

Инструкция за употреба

1

Не забравяйте да почистите матрицата върху плата, преди да поставите нещата в пералнята, тъй като тя може да остави след себе си грозно жълто петно, което е трудно да се елиминира.

2

Ако се намери прясна плесен, избършете областта с денатуриран алкохол. След това, като изчакате малко, изплакнете мястото на замърсяване в хладна вода. Проверете за мухъл или жълто петно ​​след него. Ако има, повторете процедурата. В края на процеса нещото трябва да се измие в сапунена вода, както обикновено.

3

По белите тъкани жълтите петна след плесен се отстраняват с белина или още по-добре със серум с кисело мляко, който избелва дори стари петна от плесен. За целта накиснете серума за половин час. Извадете, изсушете, избършете местата, където има петна с амоняк, разреден с вода (1/6) или с разтвор на сол (лъжица в чаша вода). Сега нещото може да се пере в машина с прах за бели тъкани.

4

Измийте дрехите, засегнати от мухъл, много гореща вода със сапун за пране и сода каустик. Изплакнете предметите в няколко води, след като ги обработите в много сапунен разтвор.

5

Разбъркайте чаена лъжичка амоняк и водороден прекис в чаша вода и избършете формата или петна от него с този разтвор. Сокът от лук, който трябва да се изтрие от петна от мухъл и след това да се измие нещото както обикновено, първо с почистващ препарат, след това с препарат за изплакване, елиминира мухълът.

6

Отстранете петна от коприна и коприна с терпентин. Намокрете парче плат в него и избършете засегнатата област, след това почистете със силен сапунен разтвор от петна и изплакнете предмета в топла вода.

Обърнете внимание

Мухълът не обича топла вода, желязо, слънчева светлина, сухота. Изсушете старателно прането си преди да го поставите в килер и още повече, преди да го скриете за дългосрочно съхранение в килерче или съблекалня.

Полезни съвети

Обработвайте нещата с ютия от всички страни. Това ще предотврати появата на мухъл върху тях. Сухи ценни кожени изделия, кожа и други, които са скъпи за вас, на пряка слънчева светлина през лятото.