Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от каучук

Как да премахнете петна от каучук
Как да премахнете петна от каучук

Видео: Koch Chemie ORANGE POWER – универсален препарат за премахване на петна 2024, Юли

Видео: Koch Chemie ORANGE POWER – универсален препарат за премахване на петна 2024, Юли
Anonim

Практическите каучукови изделия са широко използвани в ежедневието: килими и надуваеми лодки, дрехи и обувки. Гумените дъждобрани ни предпазват при дъждовно време, а обувките ни позволяват безгрижно да преодоляваме мръсните локви. Досадно е да намерите петна по ярки ботуши или мръсно петно ​​върху дъждобран, но не се разстройвайте. Бизнесът може да се помогне!

Image

Ще ви трябва

  • - четка;

  • - мек почистващ препарат;

  • - сапун;

  • - сода за хляб;

  • - амоняк;

  • - оцетна есенция;

  • - чисти парцали.

Инструкция за употреба

1

Отстранете петна от наметалото. При къмпинг е лесно да се оцвети гумен или гумиран дъждобран. Първо почистете цялата прах и мръсотия от дъждобрана с четка. Накиснете го за кратко (15-20 минути) в топла вода със сода (2 супени лъжици сода за хляб в 25 литра вода). Почистете цялата повърхност на мокър дъждобран със сапун и четка. Изплакнете наметалото първо в пресен соден разтвор (2 супени лъжици сода за хляб в 25 литра вода), а след това старателно в обикновена топла вода до пълното отстраняване на содата. Освежете цвета на наметалото, като го пуснете в подкиселена вода (1 чаена лъжичка оцетна есенция на 1 кофа вода). За да изсушите наметалото, използвайте силни рамене. Изключете джобовете, източете вода от тях. Оставете палтото на раменете, докато изсъхне напълно. Проверете за влага във всички ъгли на гумения продукт, преди да го съхранявате.

2

Отстранете петна от детската гумена топка. Измийте топката със сапун и вода в топла вода. Почистете петната по топката с четка със сапун и вода и амоняк (3 чаени лъжички амоняк в 5 литра вода). Изплакнете топката с чиста вода и подсушете с чиста парцал. Почистете други гумени играчки, като използвате тези продукти. Изплакнете ги обилно с вода след третиране.

3

Измийте петна от гумената подложка. Нанесете суха мръсотия върху вестник. Разредете сапунения разтвор с амоняк в леген (3 чаени лъжички амоняк в 5 литра вода). Обърнете постелката и я поставете в разтвора за 20 минути. Обърнете постелката и с четка почистете обилно цялата повърхност. Изплакнете постелката с чиста вода.

4

Измийте петната от гумената надуваема лодка. Почистете пясък и трева. Измийте лодката и я обърнете, така че цялата вода вътре в чашата. Измийте маслените петна с четка със сапун или мек препарат. Проверете за гуми под петна.

Обърнете внимание

Не използвайте абразивни почистващи препарати, бензин и керосин при почистване на каучук и каучукови изделия.

Полезни съвети

Не навивайте гумения продукт. След почистване подсушете всички гънки и усамотени места с парцал.