Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от мазут

Как да премахнете петна от мазут
Как да премахнете петна от мазут

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Петната от мазут могат значително да разрушат външния вид на дрехите. Възможно е да се премахне такова сложно замърсяване с помощта на импровизирани средства, с малко усилия и търпение.

Image

Ще ви трябва

Евкалиптово масло, масло, рафиниран бензин, амоняк, ацетон, бяла глина, нишесте, терпентин, сапун за пране, сода каустик.

Инструкция за употреба

1

Нанесете евкалиптово масло върху памучната подложка. Третирайте прясно петно ​​от мазут до пълно изчезване. След това измийте с топла сапунена вода и изплакнете.

2

Нанесете масло или маргарин върху маслото. Оставете, докато цялото замърсяване изчезне. След това измийте дрехите в топъл сапунен разтвор и изплакнете.

3

В магазин за хардуер закупете рафиниран бензин. Навлажнете памучен тампон в него и обработете свежи петна от мазут. Повторете процедурата, ако е необходимо. След това избършете с амоняк. Измийте дрехите в топла сапунена вода и изплакнете.

4

Вземете сода каустик от магазина за хардуер. Третирайте замърсената зона с кърпа. След това измийте дрехите в топъл сапунен разтвор и изсушете.

5

Третирайте петролното масло със сапун за пране, докато изчезне напълно. След това изперете дрехите по обичайния начин и изсушете.

6

Вземете в равни пропорции картофено нишесте и бяла глина. Добавете няколко капки терпентин и амоняк. Разбъркайте старателно и нанесете върху замърсена област от плат. Оставете за малко. След това използвайте четка, за да премахнете прах от дрехи. Повторете процедурата, ако е необходимо. Измийте тъканта в топъл сапунен разтвор и изсушете.

7

Вземете бял спирт или всеки наличен разтворител, като ацетон. С помощта на памучна подложка нанесете върху петно ​​и внимателно разтрийте. След това измийте с прах за тежко замърсяване. Върху цветни материи тествайте продукта от грешната страна или на незабележимо място.

Обърнете внимание

Не се опитвайте да премахнете масленото петно ​​с нормално измиване. Замърсяването се абсорбира повече от влакната на тъканта и ще бъде по-трудно да се отстрани.

Полезни съвети

Ако домашните средства не могат да се справят с петното от мазут, свържете се със служба за химическо чистене.

как да премахнете петна от мазут от сако