Logo decormyyhome.com

Как да извадим котешката урина от дивана

Как да извадим котешката урина от дивана
Как да извадим котешката урина от дивана

Видео: Uprooting the Leading Causes of Death 2024, Юли

Видео: Uprooting the Leading Causes of Death 2024, Юли
Anonim

Най-често котките или котките се въвеждат като домашни любимци, които стават верни приятели на човек. Но, за съжаление, животните са в състояние да доставят не само радост, но и проблеми, които разстройват собствениците на четириноги приятели и им носят известни затруднения. Един от проблемите са локви с урина на неправилно място. И така, как да се отървете от котешката урина на дивана и да премахнете миризмата?

Image

Ще ви трябва

  • - парцал;

  • - хартиени кърпи;

  • - гъба;

  • - оцет;

  • - сапун за пране;

  • - професионални продукти за премахване на миризмата на урина;

  • - йод;

  • - калиев перманганат.

Инструкция за употреба

1

Независимо от причината котката да е оставила урината на грешно място, острата миризма и локвата изискват незабавно отстраняване. На първо място, вземете парцал (който няма да е жалко да изхвърлите) или хартиени кърпи и потупвайте локва с урина, докато цялата влага не се абсорбира. Така ще бъде по-лесно да се отървете от петната на дивана.

2

Вземете настолен оцет 9% и разредете с вода в равни пропорции. Поставете приготвения разтвор с парцал на място с котешка урина. Поръсете заем с дебел слой сода за хляб и оставете за петнадесет минути. След това изсипете чиста вода в леген, вземете чист парцал и избършете всичко старателно. Котката вече няма да разваля дивана и миризмата няма да остави следа.

3

Ако петното на дивана е свежо, тогава на помощ ще ви помогне обикновен сапун за пране, който трябва да бъде настърган и да смесите чипса с топла вода. Поставете подготвената сапунена каша върху дивана и оставете за десет до двадесет минути, докато тъканта не се насити напълно с разтвора. Остава да отстраните сапунения разтвор с влажна гъба.

4

В магазина за домашни любимци закупете специални продукти за премахване на миризми от котешка урина. Такива препарати съдържат ензими, които унищожават кристалите на солта в урината и напълно неутрализират миризмите. Най-надеждните са следните инструменти на западните производители: „Премахване на петна и миризми за домашни любимци“, „Урината е изключена“, „Пълно премахване на петна и миризми за домашни любимци“ и „Само за премахване на петна и миризми за котки“. Високото качество на тези продукти ви позволява да ги използвате дори върху кожени изделия. Когато прилагате професионални продукти, следвайте ясно инструкциите.

5

Ако диванът ви е тъмен, използвайте калиев перманганат или йод, за да отстраните урината от него. Разредете няколко кристала калиев перманганат във вода до розов цвят и размажете петното с гъба. След третиране, избършете областта с чиста влажна кърпа. Йодът трябва да се разрежда със скорост петнадесет капки на половин литър вода и да се третира по същия начин, както с калиев перманганат.

Обърнете внимание

Употребата на ароматизатори не е проблем на рения. Такива често срещани средства като сушен магданоз, дезодоранти, смляно кафе, ароматни масла (портокал, лимон, липа и чаено дърво), звездичка могат само да прекъснат миризмата за известно време, но изобщо да не я премахнат.