Logo decormyyhome.com

Как да премахнете гъбичките в апартамента

Как да премахнете гъбичките в апартамента
Как да премахнете гъбичките в апартамента

Видео: Система за премахване на гъбички по ноктите на краката Scholl Fungal Nail Treatment 2024, Юли

Видео: Система за премахване на гъбички по ноктите на краката Scholl Fungal Nail Treatment 2024, Юли
Anonim

Спори за плесени са постоянно наблизо. Те се втурват във въздуха, заселват се под формата на прах върху обзавеждането и чакат само възможност да започнат да растат. Необходимо е да се наруши нивото на влажност в апартамента, да се правят грешки по време на инсталирането на вентилационната система, а гъбичките веднага ще започнат да се размножават върху подходящи повърхности. Хартия, дърво, мазилка - сини и черни петна на плесен лесно и бързо растат на всяка повърхност в апартамента ви.

Image

Ще ви трябва

  • - шпатула;

  • - твърда четка;

  • - валяк;

  • - изграждане на сешоар;

  • - състав за отстраняване на следи от цимент и мазилка;

  • - антисептичен разтвор;

  • - акрилатна антисептична почва;

  • - универсална почва;

  • - хидроизолационен разтвор;

  • - мазилка;

  • - замазка;

  • - топлоизолационна боя.

Инструкция за употреба

1

Започнете работа само в сухия и топъл сезон. Изсушете старателно третираната зона. Използвайте за това строителен сешоар или вентилаторен нагревател.

2

Отстранете декоративното покритие от стената: тапети, декоративна мазилка, стенни панели.

3

Гъбичките от плесен много обичат да живеят в мазилка. Те проникват в него с мицела си през и унищожават. Следователно, мазилката от местата, засегнати от гъбичките, ще трябва да се отстрани напълно с шпатула или твърда четка. Не се страхувайте от трудности, засегнатата мазилка е по-разхлабена и след изсушаване лесно се разпада.

4

Третирайте стената със специално съединение, за да премахнете следи от цимент и мазилка. Това ще помогне да се премахнат равномерните следи от засегнатия разтвор и да се отворят порите на тухлата за по-добро изсушаване. Изсушете отново добре повърхността. Колкото по-старателно почиствате повърхността, толкова по-малък е шансът за нов растеж на гъбичките.

5

Разредете отстраняващия плесен във вода. Нанесете го с валяк не само върху засегнатата област, но и върху цялата стена. Антисептичните разтвори в продажба помагат в борбата не само с плесени, но и с водорасли, мъхове, лишеи и много патогени на бактериални инфекции.

6

Нанесете акрилатен антисептичен грунд върху стената. Това ще премахне праха от повърхността и ще увеличи адхезията на мазилката или циментовия разтвор.

7

Нанесете хидроизолационен разтвор върху стените с валяк или широка четка. Това ще помогне за по-нататъшната защита на мазилката от гъбички и влага.

8

Подмажете стената с всеки универсален грунд и нанесете слой мазилка. След като мазилката изсъхне, я боядисайте с топлоизолационна боя.

9

След това стената трябва да се шпаклова и отново да се сложи слой универсална почва.

10

Едва сега стената е готова да бъде нанесена с декоративно покритие или тапет.

Полезни съвети

В идеалния случай си струва да обработите външните стени със специални хидрофобни материали. Ако живеете на горните етажи, изискайте изпълнението на тези работи от вашия жилищен офис. В края на краищата мухълът в апартамента не е само грозни петна по стените или унищожени строителни материали. Това представлява риск от заразяване с различни респираторни и алергични заболявания. Особено вредно е за малките деца да са в заразена стая. Проверете външните стени и вътрешността на персонала на SES. С получения санитарен сертификат се обърнете към съответната сервизна служба за ремонт.

как да премахнете гъбичките в апартамента