Logo decormyyhome.com

Как да отглеждате копър в апартамент

Как да отглеждате копър в апартамент
Как да отглеждате копър в апартамент

Видео: Отглеждане на босилек в саксия. 2024, Септември

Видео: Отглеждане на босилек в саксия. 2024, Септември
Anonim

Копърът е чудесно допълнение към картофи, риба, супи, той е незаменим при приготвянето на туршии и салати. В допълнение, той се използва за украса на готвено ястие. Тази непретенциозна трева расте не само в градината, копърът може да се отглежда целогодишно в апартамент на перваза на прозореца или изолиран балкон.

Image

Ще ви трябва

  • - копър семена;

  • - градинска земя;

  • - кутия или саксия.

Инструкция за употреба

1

За сеитбата е необходимо да изберете висококачествени семена, за предпочитане е да ги закупите в специализирани магазини и да изберете по-добри ранни сортове. Не забравяйте да разгледате опаковката за датата на получаване и срока на годност на семената - след нейното приключване няма да има практически покълване. Преди сеитбата семената трябва да се накиснат - за това ги увийте във влажна кърпа и оставете за два дни.

2

В идеалния случай за сеитба е по-добре да използвате градинска почва, тя може да бъде оставена през есента и след това да се смеси със специална почва за стайни растения. Ако това не е възможно, използвайте само закупена почва. Кутиите трябва да са достатъчно големи, така че да има свобода към корените, в противен случай копърът ще стане жълт.

3

За сеитбата изсипете земята в кутия, изравнете я и направете жлебове с дълбочина около 1 см. Почвата или почвата трябва да бъдат леко навлажнени, семената трябва да бъдат засети достатъчно гъсто. След засяването на семена върху импровизирано легло, поръсете канали отгоре, покрийте кутията с пластмасова обвивка и я оставете за една седмица на тъмно място. След това поливайте културите според нуждите - веднъж на 2-3 дни можете да използвате и торове за подхранване.