Logo decormyyhome.com

Как да изберем плат за тапицерия

Как да изберем плат за тапицерия
Как да изберем плат за тапицерия

Съдържание:

Видео: Ръчкам | DIY Volkswagen Polo | Как да залепим провиснала тапицерия на автомобил 2024, Септември

Видео: Ръчкам | DIY Volkswagen Polo | Как да залепим провиснала тапицерия на автомобил 2024, Септември
Anonim

За да изберете висококачествена тапицерия на мека мебел, трябва да се запознаете с опциите за тъкани, които се използват при нейното производство. Всеки от тях има свои собствени характеристики, но модерната „умна“ материя има несъмнени предимства.

Image

Удобството и естетическата привлекателност на мека мебел до голяма степен зависи от какъв вид материя е тапицирана. Срокът на експлоатация на продуктите директно зависи от качеството на материала. Има няколко разновидности на тапицерията, всяка от които има свои собствени характеристики.

Какви тъкани се използват при производството на мека мебел?

Днес има голям избор от материали, сред които можете да изберете приличен вариант за всеки, дори и най-взискателния вкус. Тапицерията трябва да бъде избрана, като се вземе предвид интериорния дизайн и е по-добре да вземете проба от тапет или цвят с вас в магазина, материалът, който ще даде доста точна представа за съответствието на цветовете на мебелите с общия стил на стаята.

Най-често срещаното стадо, хенил, велур, кадифе, жакард, матиране, гоблен. Последните се отличават с доста груба текстура и по-малко мекота в сравнение с хенил и стадо.

Как да изберем плат?

Акцентът трябва да бъде върху комфорта на тактилните усещания. По време на инспекцията на продуктите трябва да се усети дори най-красивата и представителна на пръв поглед материя. Това ще оцени нейната еластичност, мекота, структура. Трябва да се отбележи, че при избора на кожа, каквато и да е изкуствена или естествена, трябва да се разбере, че през летните горещини със сигурност ще се придържа към тялото, а през зимата - да осигурява прохлада. Ето защо тези, които обичат да се прибират по-близо до вкъщи, често трябва да помислят внимателно за рационалността на такъв избор.

Същото важи и за матирането на гоблени. Те не се отнасят с тялото толкова деликатно като с хенил и стадо, но изглеждат много впечатляващи и имат много висока износоустойчивост. Ето защо такива мебели са най-добрият вариант за офиси и дневни. За спални и трайно използвани жилищни помещения най-подходящите тъкани са тези, които са по-приемливи по структура: стадо, велур, шенила.