Logo decormyyhome.com

Как да изберем сокоизстисквачка за твърди плодове и зеленчуци

Как да изберем сокоизстисквачка за твърди плодове и зеленчуци
Как да изберем сокоизстисквачка за твърди плодове и зеленчуци

Съдържание:

Видео: Бавно пресоваща сокоизстисквачка Philips Avance Collection 2024, Юли

Видео: Бавно пресоваща сокоизстисквачка Philips Avance Collection 2024, Юли
Anonim

Прясно изцеден сок съдържа просто огромно количество витамини и, разбира се, е много по-полезен за организма от закупения. Можете да приготвите такава напитка у дома, включително от твърди зеленчуци и плодове, като използвате сокоизстисквачка.

Image

Гамата сокоизстисквачки в специализираните магазини днес е доста широка. Когато купувате такова устройство, първо трябва да обърнете внимание на неговата сила. За твърдите плодове и зеленчуци трябва да изберете сокоизстисквачка, в която този параметър достига поне 5-8, или дори по-добре 10 хиляди оборота в минута.

Видове устройства

Днес индустрията произвежда два основни вида сокоизстисквачки: предназначени за цитрусови плодове и универсални. За производството на сок от твърди зеленчуци и плодове, разбира се, трябва да изберете устройство от най-новия сорт. Първият вид сокоизстисквачка може да се използва изключително за обработка на портокали, мандарини, грейпфрути и някои други меки плодове.

Универсалните устройства от своя страна са разделени на:

  • винт;

  • Центробежни.

И двата вида сокоизстисквачки за твърди плодове и зеленчуци се вписват много добре.

Винтови модели

Такива сокоизстисквачки от своя страна са вертикални и хоризонтални. Въртящите шнекове, подобни на тези, използвани в мелниците за месо, са отговорни за обработката на зеленчуци и плодове в тях. По желание за дома можете да закупите както електрически, така и ръчни модели от този тип.

Основното предимство на устройствата от този сорт е, че плодовете и зеленчуците в тях не се нагряват при натискане. Благодарение на това с помощта на тези модели е възможно да се приготви истински натурален сок, в който се съхраняват абсолютно всички полезни вещества.

Лекарите например смятат такъв продукт дори за лекарствен. Поне ползите от такъв сок за човешкото тяло са неоспорими.

Също така предимствата на устройства от този тип са:

  • безшумна работа;

  • възможността за изцеждане на сок, включително от много твърди зеленчуци и плодове, или дори зелени;

  • висока степен на производителност - до 50 кг продукти на час;

  • висок добив на готовия продукт - до 95%.

Някои от недостатъците на този вид сокоизстисквачки се считат за високата цена и необходимостта от сравнително малко предварително рязане.