Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на котешка урина на дивана

Как да се отървете от миризмата на котешка урина на дивана
Как да се отървете от миризмата на котешка урина на дивана

Видео: Баси и Здравословното (What the Health 2017) 2024, Юли

Видео: Баси и Здравословното (What the Health 2017) 2024, Юли
Anonim

Причините, поради които вашият домашен любимец може да не ходи до тоалетната в собствената му тава, са различни: здравословни проблеми, стрес, необходимост от маркиране на неговата територия, мръсна тава и недостатъчни грижи. Ако котката ви съсипа мебелите, не го кайте и не го наказвайте, по-добре е веднага да започнете да премахвате петното и миризмата, в противен случай по-късно ще бъде много по-трудно.

Image

Ще ви трябва

  • - калиев перманганат;

  • - оцет;

  • - водороден пероксид;

  • - препарат за миене на съдове;

  • - алкохол;

  • - сода.

Инструкция за употреба

1

Ако петното е напълно свежо, тогава да се отървете от него ще бъде съвсем просто. Настържете малко сапун за пране и смесете чипса с топла вода. Поставете получената каша върху дивана и оставете за няколко минути, докато тъканта се насити със сапунена вода. Отстранете сапуна с влажна гъба.

2

Опитайте да почистите дивана с водка или алкохол. За да направите това, навлажнете замърсената зона с течност, разтрийте малко и намокрете със суха хартиена кърпа. Можете също така да използвате силен черен чай или разтвор на сода.

3

По-силната миризма може да се елиминира с продукти, които действат като окислители. Добавете малко калиев перманганат към топла вода и обработете дивана с получения разтвор. След третиране навлажнете замърсената зона с чиста вода. Вместо разтвор на калиев перманганат можете да използвате разтвор на йод (със скорост 15 капки антисептик на 500 мл вода) или 9% оцет, наполовина разреден с вода.

4

Старите петна и упоритата миризма ще помогнат за премахване на разтвори, състоящи се от няколко компонента. Смесете 1 ч.л. оцет и 4 с.л. вода и нанесете разтвора върху петното. Изсипете сода за хляб върху замърсена зона. Изчакайте 15-20 минути, след което избършете третираната зона с влажна кърпа. Ако миризмата не може да бъде премахната, след това допълнително обработете дивана със смес от водороден прекис и препарат за миене на съдове. За да направите това, в пластмасова чиния смесете 100 мл пероксид и малко течност за миене на съдове. Нанесете сместа върху петното за 10-20 минути.

Обърнете внимание

Използването на някои продукти може да съсипе тапицерията на дивана, така че проверете ефекта на продукта върху малка площ от тъканта.

Дезодориращите и на основата на хлор продукти само маскират миризмата.

Полезни съвети

Има професионални инструменти за неутрализиране на миризмата на котешка урина, които можете да закупите в зоомагазин. Тези средства са както универсални, така и специални за мебели.