Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за изумрудени пръстени

Как да се грижим за изумрудени пръстени
Как да се грижим за изумрудени пръстени

Видео: Valvular heart disease causes | Circulatory System and Disease | NCLEX-RN | Khan Academy 2024, Август

Видео: Valvular heart disease causes | Circulatory System and Disease | NCLEX-RN | Khan Academy 2024, Август
Anonim

Пръстен с чист изумруд може да стане по-ценен от бижутата с диамант със същото тегло. Смята се, че зеленият камък носи късмет в бизнеса и любовта; той е талисман за родените през май. Това е най-добрият подарък за 55-ата годишнина от сватбата на „смарагда“. Изумрудът е в състояние благоприятно да засенчва всеки вид външен вид. Въпреки това, без подходяща грижа, дори най-висококачествените бижута ще загубят луксозния си вид.

Image

Ще ви трябва

  • - специални бижута;

  • - четка за бижута;

  • - амоняк;

  • - вода;

  • - сапун;

  • - сода за хляб;

  • - фланел или велур;

  • - памучен тампон;

  • - ковчеже с отделения.

Инструкция за употреба

1

Когато купувате изумруден пръстен, не забравяйте да попитате бижутера от какви грижи се нуждае един скъп артикул. Всеки скъпоценен камък се отличава със своите уникални свойства, поради което изисква специално отношение към себе си. В големите магазини за бижута можете да вземете специална "козметика" за вашия продукт, което ще ви помогне бързо да го приведете в ред. Това са салфетки, пасти, пени и течности. Търговски консултант трябва да ви помогне да разберете предназначението им.

2

Основното правило за грижа за изумрудените бижута е да се предпазват от агресивни влияния на околната среда. Съхранявайте пръстена в отделно отделение на ковчега върху мека кадифена подплата и го предпазвайте от висока влажност и резки температурни колебания. Излезте преди козметични и хигиенни процедури, по време на домакински дела. Пръстен с камък е чудесно допълнение към вечерно облекло, но в никакъв случай не е атрибут на заниманията на открито. Спането в бижута също не трябва да бъде - това е не само неудобно, но и рисковано за чупливия камък.

3

Ако металът върху бижутата е избледнял, опитайте да го почистите със специални бижута "козметика". Можете да използвате средствата под ръка. Обикновено изумрудът се комбинира със злато, сребро и платина. Тъмните петна върху злато могат да бъдат премахнати с фланелна или велурена кърпа. Препоръчва се измиването на сребърния пръстен в топла вода с добавяне на сода за хляб (2 супени лъжици на 1 литър вода), след това изплакнете и подсушете с фланел. Бижутерите препоръчват почистване на платина с чиста вода и кърпа, тъй като металът може да потъмнее от алкалния разтвор.

4

За почистването на самия изумруд трябва да бъде изключително внимателно. За професионално почистване се препоръчва скъп продукт с голям тревистозелен камък. Разнообразие от берил с примеси на ванадиев оксид (хром, понякога желязо) е много твърдо - до 7, 5-8 единици (скала на Моос). Диамантът, който реже стъкло, е по-труден от изумруда само с 2-3 единици. Но в същото време тревистозеленият скъпоценен камък е изключително крехък и може да се повреди по време на почистване.

5

Намерете бижутерска работилница, където ще предприемат нежно почистване на изумруда. В никакъв случай не трябва да се подлага на популярно ултразвуково лечение. Естественият камък обикновено е покрит с малки стружки и пукнатини, които бижутерите обработват с епоксидни смоли и масла. Високочестотните вибрации на въздуха могат да премахнат защитното и декоративно покритие, което значително ще развали красотата на продукта. По същата причина парното почистване на смарагд също е неприемливо.

6

Освежаването на зелен камък у дома е позволено само с вода с капка амоняк или топъл сапунен разтвор. Използвайте тясна четка за бижута с мека четина. Ако камъкът е фиксиран към пръстена с лепило, не го спускайте във вода - просто го избършете леко. Труднодостъпни петна могат да бъдат третирани с памучен тампон. За да не повредите рамката, не използвайте остри предмети.

Как да се грижим за скъпоценни камъни