Logo decormyyhome.com

Как да използваме сода в ежедневието

Как да използваме сода в ежедневието
Как да използваме сода в ежедневието

Видео: Сода за хляб в градината 2024, Август

Видео: Сода за хляб в градината 2024, Август
Anonim

Содата за хляб се предлага в почти всеки дом. Тя е страхотна домакиня, екологично чист универсален почистващ препарат.

Image

Инструкция за употреба

1

Содата за хляб може да се използва за почистване на всякаква повърхност, с изключение на алуминий. Смес от сода и сол се справя с корозия на метал.

2

За да премахнете мръсотията от килима, покрийте петното със сода на прах. Не го разреждайте с вода, в противен случай ще бъде проблематично да премахнете сода от ворсините на килима.

3

Содата може да се използва като замазка за стени. За да направите това, смесете го с чиновническо лепило до консистенция, наподобяваща паста. Нанесете получената маса върху пукнатини и неравности, оставете да изсъхне.

4

Ако редовно посещавате басейна, воден разтвор на сода ще ви помогне да защитите косата си от въздействието на хлора. След пристигането просто изплакнете косата си с малко количество такова решение.

5

Содата за хляб ще помогне в борбата срещу кожни раздразнения и слънчеви изгаряния. За да направите това, поръсете засегнатата област със сода за 10-15 минути, след което изплакнете. Повторете при необходимост.

6

С помощта на сода можете лесно да почиствате хромирани предмети, съдове, сребърни предмети. За да почистите последното, сложете парче фолио на дъното на тавата и в него кипнете вода. Добавете към водната сода в съотношение една чаена лъжичка на 1 литър и поставете сребърни съдове в тигана.

7

Продуктите се отстраняват почти веднага, измиват се със сапун и вода и се разтриват до блясък.

8

Содата има способността да премахва миризмите. За да направите това, достатъчно е да приложите сода разтвор на правилното място. Ако поставите буркан със сода в хладилника, това значително ще намали интензивността на специфичните миризми.

9

Ако дрехите бяха мокри, дрехите не бяха окачени навреме и придобиха специфична миризма на мухъл, поръсете я със сода и задръжте в такова състояние, докато миризмата изчезне напълно.

10

Содата може да се използва в условия за къмпинг вместо продукти за лична хигиена. Той ще замести балсам за зъби, дезодорант и балсам за ухапване от насекоми. Също така, содата може ефективно да гаси пожар.

Практически качества на сода за хляб