Logo decormyyhome.com

Как да проверим нивото за точност

Как да проверим нивото за точност
Как да проверим нивото за точност

Съдържание:

Видео: (Тънкости от МАНА). Еп. 28- Как да проверим каква е точността на нашият лазерен нивелир? 2024, Август

Видео: (Тънкости от МАНА). Еп. 28- Как да проверим каква е точността на нашият лазерен нивелир? 2024, Август
Anonim

Когато купувате ниво в хардуерен магазин, трябва да сте сигурни, че показанията му са правилни и точни. Има 14 дни от датата на покупката, за да върнете стоката. През това време с помощта на прости инструменти можете да проверите нивото за точност.

Image

За да не са напразни ремонтните работи, в процеса на които се използва нивото на сградата, преди употреба устройството трябва да се провери за точност на показанията. Можете да направите това по 2 начина: проверете вертикално и хоризонтално.

Вертикална проверка

За да получите перфектната вертикала, трябва да завиете самонарезен винт в повърхността на стената и да завържете конец с товар върху него. Дължината на нишката трябва да бъде малко по-голяма от дължината на нивото на сградата, която ще бъде тествана. Така се получава перфектно вертикална линия, тя също е нишка. След това трябва да направите 2 контролни точки за измерване. За да направите това, завийте 2 самонарезни винта, така че резбата леко да докосва капачките на винтовете. В този процес е задължително отвесът да се плъзне по повърхността на главата на винта и да не се отклонява. Точността на бъдещите показания на ниво зависи от това.

Когато винтовете са изложени, нишката с товара може да бъде отстранена. Сега нивото трябва да бъде прикрепено към капачките на винтовете и обърнете внимание на балона. Тя трябва да бъде точно в средата на знаците - границите, определени във фабриката. Ако балонът е ясно в центъра на тези знаци, това означава, че нивото е настроено правилно и показва идеалната вертикала. Ако балонът е изместен в една или друга посока, тогава, за съжаление, нивото не е подходящо за по-нататъшна работа. При ремонт и строителство той не може да се използва. Такъв продукт със запазен чек може да бъде заменен в магазина.