Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за пластмасови прозорци през зимата

Как да се грижим за пластмасови прозорци през зимата
Как да се грижим за пластмасови прозорци през зимата

Видео: Как перевести окна в "Зимний режим" 0:44 , своими руками, пластиковые окна, дует из окна 2024, Юли

Видео: Как перевести окна в "Зимний режим" 0:44 , своими руками, пластиковые окна, дует из окна 2024, Юли
Anonim

Пластмасовите прозорци не излизат от мода от няколко години. Те са красиви, лесни за грижи и издръжливи. Разбира се, при условие че се грижат правилно. Особено важно е да се обърне внимание на прозорците с двоен стъклопакет в студения сезон, т.е. през зимата. Специалистите дори предлагат редица техни решения за това как да се грижим за прозорци през този период.

Image

Ще ви трябва

  • - шестоъгълник;

  • - средства за смазване на уплътнението;

  • - салфетки и парцали;

  • - мека четка;

  • - моторно масло.

Инструкция за употреба

1

Преди зимата прозорецът трябва да бъде подготвен. За да направите това, първо трябва да го измиете. Необходимо е да се измие прозорец с двоен стъклопакет със специални почистващи препарати, които са доста силни в действие, но в същото време не включват агресивни активни вещества. В допълнение, трябва да използвате специални меки парцали или салфетки. Ако има сложно замърсяване на прозореца, не използвайте остри предмети, като нож и почистващи прахове, за да го отстраните - те ще надраскат стъклото.

2

Специалистите препоръчват да измиете праха с мека четка, преди да започнете да миете, за да намалите количеството мръсотия и да избегнете мръсни ивици.

3

На следващо място, трябва да направите фитингите. Преди да промените сезона, той трябва да бъде коригиран. За да предотвратите навлизането на студен въздух в стаята, настройте скобите на крилото в зимен режим. Прозорецът ще се побере плътно, а студът няма да е страшен.

4

Що се отнася до поддръжката на прозорците през зимата, тя не се различава от подготвителната работа. Не забравяйте да миете редовно прозореца.

5

Не забравяйте редовно да смазвате фитингите с машинно масло. След като нанесете продукта върху частите, отворете и затворете листото няколко пъти, за да разпределите маслото. Не забравяйте, че трябва да смазвате фитингите в онези дни, когато няма тежки студове.

6

Обърнете внимание на гуменото уплътнение. В крайна сметка той поема по-голямата част от товара, задържайки топлина и в същото време надеждно задържа крилото. Както всеки гумен продукт, уплътнението може да се износва с течение на времето и да загуби своите херметични свойства. Може да се почисти по 2 начина: директно върху рамката или да се премахне.

7

Ако премахнете уплътнението, поставете го в леген с топла вода и изплакнете с мека кърпа, след което го избършете на сухо. Ако миете уплътнението директно върху листото, използвайте парцал с нанесен върху него почистващ препарат, след което го избършете на сухо с кърпа. В края на измиването нанесете върху него продукт за грижа от силиконов каучук.

Обърнете внимание

Ако чашата ви се поти и плаче през зимата, свържете се с майсторите. Те трябва да проверят състоянието на уплътнението и да определят колко е плътно. Ако има нарушение в гумата, например, тя изсъхна и се напука, ще трябва да смените уплътнението. Това трябва да се направи, защото в противен случай могат да се образуват вредни плесени, които са вредни за здравето.

Полезни съвети

Използвайте шестоъгълника, за да регулирате крилата. С него можете лесно и бързо да постигнете желания резултат.