Logo decormyyhome.com

Как да почистите мазни петна от вратите

Как да почистите мазни петна от вратите
Как да почистите мазни петна от вратите

Видео: Как да почистим фурната 2024, Юли

Видео: Как да почистим фурната 2024, Юли
Anonim

Рано или късно на вратите могат да се появят различни видове петна, включително мазни, както метални, така и дървени. Особено те могат да се видят в областта на писалката или в долната част, което придава неравен вид. И така, как да измиете мазни петна и да върнете вратите в първоначалния им чист вид?

Image

Ще ви трябва

  • - трапезен оцет

  • - течност за миене на съдове,

  • - ацетон или "бял алкохол",

  • - глина

  • - талк,

  • - картофи

  • - парцали.

Инструкция за употреба

1

Ако във вашия случай на боядисаната врата се е образувало мазно петно, тогава няма да е трудно да го премахнете. Навлажнете памучна подложка в столов оцет и внимателно обработете петното, изчакайте, докато оцетът се абсорбира напълно. Ако петното току-що се е появило, измийте вратата с топла вода и течен сапун или течност за миене на съдове. Остава само да избършете с чиста влажна кърпа и да избършете на сухо.

2

Най-лесният начин да се отървете от мазни петна от металната повърхност на вратата. За да направите това, трябва да използвате обикновен ацетон или "Бял алкохол", който се продава в магазин за хардуер или хардуер. Метална врата може да се мие с почти всяко почистващо средство, съдържащо абразивни или химически вещества.

3

Несъмнено мазните петна забележимо развалят външния вид на вратите. Но дори и вашата врата да не е боядисана, те могат да бъдат елиминирани със следния състав: смесете трапезен оцет и обикновена глина в равни пропорции. Разтрийте добре сместа, докато се образува гладка хомогенна течност. Нанесете подготвения състав на петно ​​и го оставете да изсъхне напълно. Остава само да се отмие оцетно-глиненият състав с топла вода.

4

За да премахнете мазно петно ​​от полирана дървена врата, обработете повърхността й с талк. Също така, нормален суров картоф се справя добре с тази задача, която трябва да бъде старателно измита и нарязана на две половини. Разтрийте едно място с една част и след известно време избършете с влажна кърпа. Ако на повърхността на полираната врата останат малки петна, нанесете брашно върху тях и го отстранете с парче плат.

Полезни съвети

Преди да приложите този или онзи метод на почистване, опитайте се да направите това на малка площ на вратата, за да предотвратите повреда на продукта.