Logo decormyyhome.com

Как да почистите медни държачи за свещи

Как да почистите медни държачи за свещи
Как да почистите медни държачи за свещи

Видео: Как да сменим переден тампон макферсон на FORD FOCUS 2 (DA) (ИНСТРУКЦИЯ AUTODOC) 2024, Юли

Видео: Как да сменим переден тампон макферсон на FORD FOCUS 2 (DA) (ИНСТРУКЦИЯ AUTODOC) 2024, Юли
Anonim

С течение на времето медните продукти се оцветяват, напластяват, сажди, стават тъпи и грозни. Съществуват значителен брой начини за почистване на повърхността от мед у дома.

Image

Ще ви трябва

  • - трапезен оцет;

  • - сол;

  • - лимон;

  • - брашно.

Инструкция за употреба

1

За да почистите медните свещници, вземете настолен оцет и го изсипете върху свещниците, след което ги поръсете със сол, започнете да втривате добре съставките в медта с парцал или кърпа. Разтрийте свещниците, докато продуктът се отърве от петна и сажди. След това изплакнете предмети под чиста вода и полирайте добре с мека, суха кърпа.

2

Изсипете една чаша бял оцет в голям тиган и добавете към него една супена лъжица сол, след това напълнете тигана с вода и сложете на бавен огън. Сложете медната свещница в тигана и доведете до кипене. Продължете да варите обекта в смес от оцет, вода и сол, докато петната не започнат да се оттеглят, след това измийте свещника със сапун в студена вода и изсушете.

3

Вземете един лимон и го нарежете на две половини. Разтрийте половината от лимона върху повърхността на медния свещник, цялата плака трябва да изчезне. Изплакнете добре свещника със студена вода и изсушете с чиста кърпа.

4

Вземете малка купа и изцедете сока от един лимон в нея, след което добавете толкова много сол към лимоновия сок, така че да се образува доста гъста паста. Вземете гъба или мека кърпа и я използвайте за разтриване на медните свещници с получената паста. Разтривайте до пълното отстраняване на плаката от медната повърхност, след това изплакнете свещниците със студена вода и изсушете.

5

Вземете малка купа и налейте една чаша бял оцет в нея, след това добавете към нея една супена лъжица сол, разбъркайте съставките, като постепенно добавете към тях 1-2 супени лъжици брашно. Покрийте пастата с медни свещници и я разтрийте на тези места, където има плака. Оставете оцета, солта и брашното паста да се накисне в повърхността на медта за 20-40 минути, след това изплакнете с топла вода и полирайте свещниците.

Обърнете внимание

Използвайки подобни методи, можете да почистите всякакви предмети, изработени от мед и медни сплави.

Полезни съвети

За да не се налага медни свещници да се полират, не забравяйте да се грижите за тях, защото медта е метал доста причудлив. Избършете праха от свещниците своевременно със специални кърпички или влажна кърпа.

Ако вашите свещници имат лакирано покритие, не забравяйте да ги измиете само в сапунена вода и след това внимателно ги изсушете с хартиена кърпа, полирането на такива свещници не си струва, в противен случай защитното покритие ще се отлепи.