Logo decormyyhome.com

Как да изберем надеждно парно ютия

Как да изберем надеждно парно ютия
Как да изберем надеждно парно ютия

Съдържание:

Видео: Как да изберем дъска за гладене Brabantia 2024, Септември

Видео: Как да изберем дъска за гладене Brabantia 2024, Септември
Anonim

Днес е трудно да се следи появата на многобройни нови продукти в света на технологиите, предназначени да направят живота по-удобен и лесен. В съвременните домакини животът е възможно най-лесен, благодарение на перални машини, електрически печки, хранителни преработватели. Сега жените могат да отделят повече време за себе си, деца, почивка и здраве. С една дума, да се занимавам с домакинство и за сметка на семейството.

Image

Много хора си спомнят колко време и енергия са отнели гладенето на дрехи и спално бельо. И какви бяха огромните и тежки ютии. И как жените се радваха на появата на първите внесени ютии. Сега всяка домакиня има в арсенала си от домакински уреди тази незаменима техника.

Наред с появата на ютии от ново поколение възникна проблем - коя марка, модел и производител да се предпочита. Днес на рафтовете има толкова много устройства за гладене, че главата ви се върти. Изборът между парен ютия или деликатен параход не е лесен или е по-добре да си купите мощен парогенератор? Всичко зависи от изискванията на клиента и честотата на използване на устройството.

железа

Ако гладенето не е често срещано явление, ако трябва да спестите място в къщата, тогава ютия с парна ще бъде идеална опция. Това е компактен вариант и незабавно готов за употреба. Ако се планира бързо да глади дрехи, преди да напусне къщата, тогава това е най-добрият помощник. Дори ако набързо е забравено да изключите устройството, функцията за автоматично изключване ще се погрижи за пожарната безопасност.

Повечето жени забелязват такива недостатъци като изтичане на вода, съкратен шнур, широк нос, който не позволява да достигне до всички гънки. Ето защо, когато избирате ютия, си струва да вземете предвид тези нюанси.

Парни ютии

На днешния пазар има много модели с удължени чучури и дълги шнурове, със защита от течове, автоматично изключване на захранването и дори с технологията за икономично потребление на енергия. Според степента на нагряване се произвеждат ютии с парна машина от 1, 6 до 2, 4 кВт. Когато избирате, струва си да се има предвид, че колкото по-високи са индикаторите, толкова по-бързо желязото ще се нагрее. Той обаче естествено ще поеме още повече електроенергия. За използване у дома е по-оптимално да изберете ютия от 1, 4 до 1, 9 кВт - те са доста икономични и достъпни в цената. Модели с по-мощни индикатори се избират като правило за професионална работа.