Logo decormyyhome.com

Как да изберем комплект от саксии

Как да изберем комплект от саксии
Как да изберем комплект от саксии

Видео: Как да изберем подходящи такъми за спининг риболов? Риболов за начинаещи 2024, Юли

Видео: Как да изберем подходящи такъми за спининг риболов? Риболов за начинаещи 2024, Юли
Anonim

Много зависи от избора на тенджери: времето за готвене и качеството на ястията, както и здравето на човека. Ето защо да се подходи към процеса на придобиване на готварски съдове е с цялата сериозност.

Image

Инструкция за употреба

1

Купете саксии като комплект. По-изгодно е и по-удобно. Ястия с един и същи цвят и дизайн ще изглеждат ефектно в кухнята, а цял комплект струва, като правило, много по-евтини от различни закупени предмети.

2

Тиганите са алуминиеви, керамични емайлирани, неръждаема стомана. Качеството и процесът на готвене на ястия директно зависят от материала на производство. Ето защо, преди да купите комплект тенджери, внимателно проучете всички характеристики, плюсове и минуси на материала, от който са направени съдовете.

3

Тиганите от неръждаема стомана са много непретенциозни в поддръжката, но имат лоша топлопроводимост и не се затоплят равномерно. В допълнение, по време на прегряване може да се образуват петна по стените на такива съдове, които могат да бъдат трудни за отстраняване.

4

Емайловите саксии са чудесни за приготвяне на яхнии, супи, задушени плодове и желе. Ястията с покритие от емайл са много привлекателни на външен вид, но храната в тях изгаря доста бързо. И емайловият слой е крехък. Не можете да готвите в саксии с чипс, затова гответе в емайлирани съдове с изключително внимание.

5

Керамичните съдове са екологични. Но поради своята специална чупливост, тя трябва да се използва за готвене във фурната или микровълновата печка. Поставянето му на открит огън не се препоръчва.

6

Популярните огнеупорни стъклени тигани изглеждат красиви. Те са екологични и лесни за почистване. Но стъклените съдове са много чувствителни към температурни крайности и неравномерното нагряване на дъното води до увреждане на саксиите. Готвенето в такива ястия е по-добре в микровълновата или фурната, но не и на печката.

7

Когато избирате набор от саксии, обърнете внимание на покритието. Незалепващото ви позволява да готвите с минимално количество мазнини и растително масло.

8

Много е важно от какъв материал са изработени капаците за съдовете. Стъклото се счита за най-доброто. Тя ви позволява да наблюдавате процеса на готвене, без да отваряте тава, което значително намалява времето за готвене на ястието и се отразява на качеството му.

9

Опитайте се да изберете саксии с термоустойчиви дръжки. Те са удобни и функционални. Ако често готвите във фурната, тогава чинии с дебели стени и емайлово покритие са подходящи за вас.

Обърнете внимание

Определете предварително необходимия брой съдове. Не е необходимо да купувате комплект от осем тигана, ако се нуждаете само от четири за готвене.