Logo decormyyhome.com

Как да изберем и инсталираме сейф за дома си?

Как да изберем и инсталираме сейф за дома си?
Как да изберем и инсталираме сейф за дома си?

Съдържание:

Видео: Как да инсталираш Mesh Wi-Fi система за целия дом 2024, Септември

Видео: Как да инсталираш Mesh Wi-Fi система за целия дом 2024, Септември
Anonim

Домашният сейф не е прищявка и не излишък, а сигурен начин да спестите не само пари, но и други средни, но скъпи вещи. Например бижута и бижута, ценни книжа, както и мощни лекарства или токсични вещества. Това е гаранция, че случайни натрапници, влизащи във вашия апартамент, могат да бъдат много разочаровани. Но трябва да изберете и инсталирате правилно това високотехнологично устройство.

Image

Какво представляват сейфовете

Изборът на сейф трябва да се основава на вашите нужди. Сейфовете са разделени на взломни, пожароустойчиви и комбинирани, като предпазват както от взлом, така и от пожар, те са най-скъпите. Устойчиви на кражби сейфове, според руските стандарти, могат да бъдат разделени на 12 класа - степени на защита. Колкото по-висок е класът, сейфът е по-надежден и съответно е по-скъп. За домакинска употреба, сейфовете се предлагат не по-високи от защита от клас III. Този клас се определя не само от вида и сложността на бравата, която може да има и степен на надеждност A или B, но и от дебелината на стената. Сейфът с надеждност от клас I трябва да има дебелина на стената най-малко 3 мм и да бъде оборудван с ключалка от клас А. Има и безопасни конструкции, които не са устойчиви на подправяне, класът на които е определен като 0 или Н0. По-скоро те са предназначени да защитават от любопитството на децата.

Един добър и надежден сейф трябва да бъде оборудван с ключалка със защита срещу изрязване.

Сейфовете се различават по метода на инсталиране. Вдлъбнатите се монтират на стените и се фиксират здраво с циментова замазка и анкерни болтове. По правило само предният им панел има подобрена защита - от всички останали страни са защитени от непромокаеми стени. Маскирането се извършва с помощта на картини, огледала или панели за декорация на стени. Ако разбойниците се опитат да извадят такъв сейф от стената, ще има много шум. Мебелни сейфове могат да бъдат инсталирани, когато е удобно за вас. Те са с малки размери и могат да бъдат скрити навсякъде, например в гардероб или килер. Има модели, които могат да бъдат фиксирани с надеждни анкерни болтове, като се използват стени или подове за това. Това усложнява задачата на разбойниците, особено когато вземете предвид, че теглото на такъв сейф може да бъде доста голямо.

Сейфовете са оборудвани с ключове, механични комбинирани брави и електронни брави. Ключовите ключалки са най-популярните. Механичните могат или не могат да променят кода; електронният код трябва периодично да се променя.

За да се гарантира безпроблемната работа на електронното заключване на сейфа, трябва да се осигури автономно захранване.