Logo decormyyhome.com

Как да изберем и купим сокоизстисквачка

Как да изберем и купим сокоизстисквачка
Как да изберем и купим сокоизстисквачка

Съдържание:

Видео: Купихме котенце шотландско сгънато момиче Как да наречем котка 2024, Септември

Видео: Купихме котенце шотландско сгънато момиче Как да наречем котка 2024, Септември
Anonim

Всеки знае, че прясно изцедения сок е много по-здравословен от пакетирания сок. Затова идеята за придобиване на електрическа сокоизстисквачка рано или късно посещава всеки привърженик на здравословния начин на живот.

Image

Но преди да купите устройство, трябва да разберете какви сокове и колко ще пиете. Като си представите нуждите на вашето семейство, можете да пристъпите към избора на модели сокоизстисквачки: цитрусови преси, центробежни или винтови …

Цитрусова преса

Ако предпочитате пресни от портокали, грейпфрути, мандарини и лимони, тогава трябва да си купите преса за цитруси.

Принципът на работа. Малък мотор завърта конуса на дюзата, когато натиснете половината плод с ръка.

Какво да търся?

  • Редуването на режим на въртене ще изцеди целия сок до капка.

  • Функцията за контрол на количеството пулпа: като изберете накрайник с прорези с желаната ширина, можете да направите сока по-гъст или по-воднист.

Повод за размисъл. Цитрусовата преса е високоспециализирана единица. Сигурни ли сте, че искате да пиете само цитрусов сок?

Центробежна сокоизстисквачка

Тази сокоизстисквачка ще ви направи сок от всякакви плодове и зеленчуци, с изключение на тези с кости.

Принципът на работа. В центробежна сокоизстисквачка плодовете първо се натрошават с помощта на дискова ренде и след това те попадат в сепаратора, където сокът се отделя под действието на въртяща се центрофуга.

Какво да търся?

  • Форма на сепаратор. Тя може да бъде цилиндрична или конична. Цилиндричен сепаратор изстисква до 95% от сока, но не отделя пулпата от течността. Коничният сепаратор изцежда само 70% от сока, но изхвърля питата.

  • Контролерът на скоростта ви позволява да получите сок с желаната гъстота. Сокът с целулоза излиза при високи скорости, а по-течен - при ниски скорости.

  • Резачка за пяна. Благодарение на присъствието си сокът е по-прозрачен.

Повод за размисъл. Центробежните сокоизстисквачки се нагряват по време на работа, сокът се окислява чрез нагряване, губейки витамини и минерали.