Logo decormyyhome.com

Как да изберем пасатор в кухнята

Как да изберем пасатор в кухнята
Как да изберем пасатор в кухнята

Съдържание:

Видео: Домашна майонеза / Homemade mayonnaise 2024, Септември

Видео: Домашна майонеза / Homemade mayonnaise 2024, Септември
Anonim

Блендер е домакински уред, който всяка домакиня трябва да има. За съжаление, широкият асортимент не ви позволява бързо да изберете модела, който би бил подходящ за цена, качество и характеристики - просто очите ви изтичат нагоре. Как да изберем пасатор, какво да търсим?

Image

Всяка съвременна домакиня се опитва да напълни кухнята си с полезни и удобни уреди. Сега в магазините има огромен избор от оборудване, което е предназначено да улесни и ускори процеса на готвене.

Всяка домакиня трябва да има пасатор. С негова помощ можете просто и бързо да готвите всякакви сосове и коктейли. Той ще се справи чудесно в приготвянето на плодови пюрета, както и в нарязването на лед или нарязването на ядки.

Блендерите са потопяеми и неподвижни

Стационарен блендер - блендер с купа, в която са монтирани ножовете. Такъв блендер не изисква постоянно движение или ръчно управление. Той просто стои на масата ти, а ти наливаш течности в купата или наливаш храна, покриваш със специален капак, натискаш бутона и смесителят върши цялата работа вместо теб. Такъв блендер е най-удобен за приготвяне на различни коктейли и шейкове.

Ръчен блендер - по-компактен, заема много по-малко място. Добре подходящ за картофено пюре, сосове, смачкване на лед, ядки, лук и много други продукти.

Как да изберем стационарен пасатор

Ако искате да закупите стационарен пасатор, не забравяйте да обърнете внимание на мощността на двигателя и обема на купата за смесване. Аритметиката тук е лесна: колкото по-мощен е двигателят, толкова по-добре. Препоръчва се да купите пасатор с мощност най-малко 500 вата. Купата може да бъде направена от пластмаса или стъкло.

Стъклото е по-крехко, но не потъмнява, не надрасква и не абсорбира миризми. Пластмаса - не понася твърде високи температури, потъмнява и надрасква. Ако се притеснявате от цената, тогава изберете пасатор с пластмасова купа, тъй като стъклото е значително по-скъпо. Ръчният пасатор като цяло е по-скъп от стационарния пасатор.

В комплекта може да има няколко дюзи: стандартна с ножове за нарязване на продукти и създаване на картофено пюре, камшик за чукване на яйца или правене на кремове и нож за нарязване на лед. Дюзите се предлагат от два материала: неръждаема стомана или пластмаса. Разбира се, стоманените дюзи са по-издръжливи и надеждни.

Как да изберем ръчен блендер

Ръчният блендер се мие по-лесно след употреба от стационарния пасатор. По-добре е да изберете пасатор с мощност най-малко 300 вата и няколко скорости. Някои компании пасатори се доставят с Turbo бутон. Препоръчва се закупуване на пасатор на известни и утвърдени марки. Например Bosch, Moulinex, Philips.

Ако изберете най-евтиния блендер, бъдете готови за факта, че той няма да издържи дълго време поради използването на по-евтини части от пластмаса в своя дизайн. Преди да купите, уверете се, че качеството на пасатора ви подхожда.