Logo decormyyhome.com

Как да украсите тавана

Как да украсите тавана
Как да украсите тавана

Съдържание:

Видео: Окачени тавани Варна 07-2015 2024, Септември

Видео: Окачени тавани Варна 07-2015 2024, Септември
Anonim

Таванът се счита за най-незабележимата част от помещението и затова обикновено единственото изискване е той да е плосък и светъл. Въпреки това, съвременните дизайнери предлагат нови модни решения, които да направят тавана стилен, светъл, релефен, цветен и асиметричен. И така, ето няколко идеи за декориране на тавана.

Image

Как да украсите таван от гипсокартон

Таванът от гипсокартон може да бъде декориран по различни начини. Най-лесният вариант е да го боядисате в един или повече необичайни цветове. Въпреки това, преди да пристъпите към декориране на тавана, той трябва да бъде подравнен, премахвайки съществуващите пукнатини и неравности. И за да не изглежда скучно, може да бъде украсена с цветни щрихи, звезди или геометрични фигури с помощта на шаблони.

За да превърнете тавана от гипсокартон в произведение на изкуството, той трябва да бъде украсен с живопис на изкуството. Така че за хола са подходящи изображения от класически произведения, а за детската стая - анимационни герои.

Такъв дизайн за по-голям ефект може да бъде допълнен с умело осветление, успешно вплетено в сюжета. Мазилката от мазилка изглежда добре на тавана от гипсокартон, особено в стая с класически интериор. А отделните й елементи - бордюри, гнезда, корнизи могат да бъдат направени не само от тежка гипсова смес, но и от доста лека полиуретанова пяна, която се характеризира с практичност, лекота на монтаж и отлични декоративни качества.

Как да украсите измазан таван

Обичайният измазан таван може да бъде направен оригинален и изключителен с помощта на прости опции за довършителни работи. Ако стаята ви има обикновен и неравномерен таван, тя трябва да бъде облицована с плат. Това ще ви позволи да подобрите външния вид на помещението, както и топло и звукоизолацията на пространството. За да направите това, можете да използвате обикновен сатен, импрегниран със специални съединения.

Таваните в трапезарията, спалните и хола могат да бъдат украсени с огледални облицовки, под формата на мозайки или големи огледала. И в комбинация с допълнително осветление, такъв таван визуално ще увеличи пространството на стаята и ще създаде усещане за свежест и светлина.