Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за съдове за готвене

Как да се грижим за съдове за готвене
Как да се грижим за съдове за готвене

Съдържание:

Видео: Tangerine Dream | Boiler Room x Dekmantel Festival 2018 2024, Юли

Видео: Tangerine Dream | Boiler Room x Dekmantel Festival 2018 2024, Юли
Anonim

Грижата за чиниите не е лесно и не е най-приятното задължение. Обаче без това няма да е възможно да минеш за добра любовница. Поради тази причина трябва да знаете триковете, които ще ви помогнат да се справите с този въпрос бързо и без много усилия.

Image

Enamelware

Емайлираните съдове трябва да се третират внимателно, тъй като не са много устойчиви на удари и резки промени в температурата. Когато емайлът се напука, се образува чип, след което не се препоръчва използването на такива съдове, тъй като процесът на унищожаване ще продължи бавно. В резултат на това частиците от емайла постоянно ще попадат в храната. За да избегнете това, не се препоръчва да изстържете такива чинии с метална четка. Трябва да се измие с гореща вода с помощта на почистващ препарат или сода за хляб. Често изгорелите хранителни остатъци са много трудни за измиване, затова се препоръчва да излеете студена вода в тигана, да добавите сол и да оставите за една нощ. Тази мярка ще ви позволи бързо да почистите замърсяването.

Огнеупорни стъклени изделия

Огнеупорни стъклени съдове вече са на върха на популярността, тъй като храната в него не гори и се оказва много вкусна. Тя обаче изисква внимателно боравене, тогава ще продължи много дълго време. Така че в такива съдове не можете да наливате студена течност, тъй като тя може да се спука. Не трябва да се поставя на печката, ако има мокро дъно. Забранено е да го търкате с груба четка или пясък, тъй като се влошава от това. Трябва да се измие с препарат.

Изделия от керамика и порцелан

Изделия от фаянс се препоръчва да се мият със сапун и топла вода. От горещата вода глазурата, която го покрива, се напуква. Порцелановите ястия често губят своята белота. За да върнете първоначалния си вид, е необходимо да го избършете със сол или сода за хляб. Петната върху порцелановите продукти се отстраняват с топла вода с добавяне на амоняк. Ако порцеланът се използва рядко, се препоръчва да го увиете в бяла хартия, тази мярка ще предотврати появата на сиви и жълти петна по него.

стъклария

Петната и мръсотията са особено видими по стъклените съдове и често не е лесно да се отървете от тях. На първо място, трябва да знаете, че чашата от гореща вода става тъпа, затова се препоръчва да я измиете само в студена вода, като използвате почистващ препарат. За да придадете на стъклените съдове блясък, трябва да го избършете с дървесна пепел, сол или да го измиете във вода с оцет. След това тя трябва да бъде поставена върху кърпата с главата надолу, така че водата да се оттича. След това се избърсва сухо с ленена салфетка. Ако по стъклото има мазни петна, прахът за пране, смесен със сол, ще помогне да се отървете от тях. С тази смес трябва да настържете съдовете и след това да я изплакнете със студена вода.

Свързана статия

Как да се грижим за дървени съдове