Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за бял кожен диван

Как да се грижим за бял кожен диван
Как да се грижим за бял кожен диван

Съдържание:

Anonim

Диван, изработен от естествена кожа, е красноречив знак за богатство и материално благополучие. Такива мебели могат да се превърнат в достойна декорация на интериора и да поддържат безупречния му вид, ако се грижат правилно.

Image

Правилна грижа за кожените мебели

За да може бял кожен диван да ви служи много дълго време, трябва внимателно и внимателно да се отнасяте с него. Вакуумирайте шевовете на дивана седмично, тъй като те натрупват прах и други отпадъци. Поддържайте нормална влажност на въздуха в помещението, в което мебелите са от кожа, тя трябва да бъде най-малко 65-70%. Този хигроскопичен материал абсорбира и отделя влага добре. Със сух въздух кожата започва да отделя влага, което води до по-нататъшно увреждане на материала.

За да предотвратите изгарянето на багрилото и жълтите петна, не поставяйте дивана на пряка слънчева светлина или интензивни крушки. Дръжте мебелите възможно най-далеч от източниците на топлина. В никакъв случай не използвайте химически разтворители, изсушаващо масло, средства за отстраняване на петна, алкохол, терпентин и други агресивни вещества, за да се грижите за белия кожен диван. При контакт с кожата те унищожават защитния горен слой, причинявайки загуба на еластични качества.

Почистване на диван от кожа

Дълго време има най-доказаният и надежден начин за почистване на бял кожен диван. За целта се нуждаете от протеин от едно пилешко яйце, разбийте го добре в купа и смесете с половин чаша краве мляко. В приготвения разтвор навлажнете памучна салфетка и избършете мръсните места на дивана с кръгово движение без много физически усилия. Преместете се плавно от едната част на дивана към другата. Внезапните движения и триенето са опасни за мебелите от естествена кожа.

За да се отървете от мръсотията върху бял кожен диван, вземете мека четка за зъби и нанесете паста върху нея (можете да използвате зъбен прах). Почиствайте внимателно проблемните зони. Избършете с влажна кърпа. Можете да използвате за същата цел обикновен лук. Разрежете го наполовина и разтрийте петното върху мебелите. В допълнение към всичко гореизброено, хората използват мляко за лице за почистване на кожени мебели.

В специализираните магазини има много средства за почистване на кожени изделия, които не само почистват, но и дезинфекцират, подновяват, омекотяват и освежават материала, връщат мебелите в първоначалния им вид и неутрализират статичното електричество. Също толкова удобно е използването на кърпички за грижа за кожените изделия, те запазват актуализираната повърхност за дълго време, а специални компоненти защитават материала.

Свързана статия

Как да се грижим за мебели с помощта на импровизирани инструменти