Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мазно петно ​​от дрехите

Как да премахнете мазно петно ​​от дрехите
Как да премахнете мазно петно ​​от дрехите

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Септември

Видео: УАУ - НСС: СУПЕР ЕФЕКТИВНО ЖЕЛЕ ПРОТИВ ПЕТНА 2024, Септември
Anonim

Много от нас са изправени пред проблеми като мазни петна. Как да ги премахнете и да не развалите нещо?

Image

Причините, поради които петна се появяват по дрехите, са доста. Тя може да бъде петно ​​от растително масло върху блуза или капка двигателно масло върху любимото ви яке.

Ето защо, ако мазнината попадне върху дрехите, трябва незабавно да започнете да я премахвате. Мазнината има способността бързо и "плътно" да се абсорбира в тъканта.

Ето няколко начина да запазите любимия си предмет от мазно място.

Как да подготвим плат за обработка от мазни петна

Поставете салфетка или кърпа върху работната повърхност. Дрехи с мазно петно ​​се поставят върху него, така че петното да е отгоре. Разпечете петното със салфетка, като натиснете малко върху нея. Втриването на замърсяването не си струва, тъй като само се абсорбира още повече и ще бъде много по-трудно да го премахнете.

След това трябва да приготвите всеки абсорбент. Тя може да бъде бебешка пудра, талк, картофено или царевично нишесте, сода или креда. Абсорбиращият трябва леко да се натисне в петното и да се глади с горещо ютия. След това оставете всичко за 2-2, 5 часа. След време разклатете абсорбента.

Директно почистване от петна

Върху мазно петно ​​капнете препарат за миене на съдове. Разпръснете пръст по целия периметър на петното. Сега се оставя за 10 минути и след това се измива в пералнята.

Можете да използвате смес от сода и препарат за миене на съдове. Сместа трябва да наподобява консистенцията на пастата за зъби. Тази смес може да се използва няколко пъти.

Някои домакини използват оцет. Водата и оцетът се смесват в равни пропорции и дрехите се накисват там за 10-15 минути.