Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от кожени мебели

Как да премахнете петна от кожени мебели
Как да премахнете петна от кожени мебели

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Кожените изделия изглеждат много стилни и уважавани. Но за да може вашият диван, фотьойл или други мебели да поддържат идеалния си вид възможно най-дълго, за тях трябва да се внимава. Погрижете се за безупречната повърхност на любимите си кожени предмети, като своевременно премахвате произволни петна от нея.

Image

Инструкция за употреба

1

Мебелите, изработени от естествена и изкуствена кожа, са доста устойчиви на замърсявания и прах. Малки петна и пръски от повърхността могат лесно да се отстранят с мокри кърпички. Почиствайте по-сложни петна с меки почистващи препарати като гел за миене на съдове. Обработете петното и зоната около него и след това избършете остатъците с мека кърпа, навлажнена с топла вода. Накрая, избършете повърхността на продукта със суха фланела.

2

Ако кожата е посивяла на гънките и е станала лепкава, опитайте да я избършете със сапунен разтвор с няколко капки амоняк. Ще помогне и меламинова гъба - разтривайте я с петна, докато изчезне напълно.

3

За да направите повърхността на кожата по-устойчива на замърсяване, ще ви помогне специален влага-отблъскващ спрей. Той прави кожата по-гладка, покривайки я с тънък филм и я предпазва от петна.

4

Кожените мебели често страдат от контакт с химикалки. Небрежно движение - и ярък фотьойл украсява ярко докосване. Без забавяне продължете да премахвате петното - свежите петна от мастило се показват много по-лесно.

5

Петна от топка или гел-писалка върху бяла или много светла кожа може да се отстрани с лимонов сок. Намажете тъмните неща със сол - поръсете петно ​​върху нея и внимателно разтрийте с памучен тампон. След това почистете останалата сол. Повторете операцията, ако е необходимо.

6

Премахнете мазни петна със смес от топло мляко и сода. Навлажнете тампон или гъба в разтвора и разтрийте петното от краищата до центъра. Постоянно намокрете тампона в разтвора. Накрая, избършете повърхността на продукта с чиста кърпа, навлажнена с топла вода.

7

Случайно капе лак за нокти върху повърхността на кожата? Веднага го извадете с течност, за да го отстраните. Пригответе няколко тампона и ги сменете, така че разтвореният лак да не се разпространява по повърхността. Не използвайте чист ацетон - той действа твърде агресивно. Отстранете петна от червило, очна линия и друга козметика с тампон, потопен в алкохол или водка. След обработка не забравяйте да намокрите продукта с влажна кърпа и да избършете на сухо с мека фланела.