Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мухъл от дрехите

Как да премахнете мухъл от дрехите
Как да премахнете мухъл от дрехите

Видео: Премахване на мухъл с #combat. Защита и премахване на графити от фасадата #graffitiremover #isograf 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл с #combat. Защита и премахване на графити от фасадата #graffitiremover #isograf 2024, Юли
Anonim

Петната от плесен не само развалят външния вид на дрехите, но и са много вредни за здравето. За да премахнете такива замърсители, използвайте народни средства.

Image

Ще ви трябва

Терпентин, суха глина, оцет, лимонов сок, сол, аскорбинова киселина, алкохол, водороден прекис, амоняк, сок от лук, кисело мляко, специално средство за отстраняване на петна от мухъл.

Инструкция за употреба

1

Петната от плесен върху коприна и вълна могат да бъдат отстранени с терпентин. Накиснете памучен тампон в течността и третирайте зоната на замърсяване. След това поръсете следа от петното с глина. Покрийте с попивателна хартия или хартиена кърпа и изгладете с топла ютия. Измийте дрехите в топъл сапунен разтвор и изсушете.

2

Лимонов сок или оцет ефективно се справя с петна от мухъл. Намокрете замърсената зона на дрехите с продукт и оставете за няколко минути. Вземете трапезна сол и поръсете петното. Изчакайте тъканта да изсъхне напълно и измийте в топъл сапунен разтвор.

3

За да премахнете петна от плесен от бели тъкани, използвайте 3% разтвор на водороден пероксид или белина.

4

Вземете няколко грама аскорбинова киселина и я разтворете в 50 мл алкохол или водка. Използвайте памучен тампон или гъба за пяна, за да намокрите петна от плесен с този продукт. Оставете петната да изсъхнат напълно и четка. След това измийте продукта по обичайния начин и изсушете старателно.

5

На цветни тъкани, петна от плесен ефективно се отстраняват с амоняк. Трябва да се разрежда във вода в съотношение 1: 1. Накиснете се в памучен тампон или парцал в този продукт и разтрийте петното. След измиване на дрехите в топла вода със силен прах. Преди да използвате този метод, тествайте го върху незабележима част от продукта. Ако тъканта промени цвета си, не го използвайте.

6

Пресните петна от мухъл по дрехите могат да бъдат отстранени с кисело мляко или сок от лук. Обърнете старателно замърсената тъкан. Измийте прах с упорити петна.

7

В хардуерните магазини можете да закупите специален инструмент за премахване на петна от мухъл. Преди употреба не забравяйте да прочетете инструкциите, за да не разваляте продукта.