Logo decormyyhome.com

Как да премахнете семената от череша

Как да премахнете семената от череша
Как да премахнете семената от череша

Съдържание:

Видео: Дезинфекция на семената преди сеитбата с гореща вода - Как да третираме доматените семена 2024, Юли

Видео: Дезинфекция на семената преди сеитбата с гореща вода - Как да третираме доматените семена 2024, Юли
Anonim

Колко изненадващо вкусни ястия могат да се приготвят от череши: кнедли, пайове, конфитюр и т.н. За тези ястия обаче е необходимо безсеменовото зрънце. За да го премахнат, домакините използват всички подръчни инструменти от прости щифтове до професионални уреди.

Image

Ръчно копаене

Простите предмети, които всяка домакиня ще има, могат да помогнат за премахването на вишни. Важно е този артикул да има вид накрайник накрая. Например, щифтове или щифтове могат лесно да се справят с тази задача. За целта въведете края му в зрънцето на мястото, където се е намирало стъблото, вземете кокал и го извадете от зрънцето. По правило след само няколко минути тренировка процесът става ясен, а плодовете се обелват бързо и лесно. Със същия успех можете да използвате стоманена тел, навита с примка в края. Недостатъкът на ръчното премахване на семената е, че плодовете губят много сок и е трудно да измиете ръцете си след такава дейност.

Занаятчиите също използват сламка за коктейли, пробивайки плодове в средата, така че костилката да изскочи отзад. Този процес обаче изисква умения. Преди да се научите да го правите спретнато и бързо, ще трябва да развалите повече от едно зрънце.

За да премахнете семената, можете да адаптирате нож за белене с устройство за почистване на картофените очи в края. Берито в този случай най-често губи своята цялост, но е доста подходящо за приготвяне на конфитюри и като пълнеж за пай.

Интересно домашно изобретение е премахването на костите с помощта на пинсети за вежди под формата на малки ножици. В края им има пинсети с дебели ръбове. Необходимо е да го въведете в зрънце, да вземете кост и да издърпате, леко превъртайки за минимална загуба на сок.

Автоматизиран питинг

В продажба има устройства за отстраняване на семена от плодове и плодове. Сред тях можете да намерите специализирани устройства както за малки плодове, като череши и череши, така и за по-големи плодове - сливи, кайсии и др. Устройството е с подобно действие. Същността на процеса се състои във факта, че плод, поставен върху определена клетка, се набива с игла с различни съвети. В същото време някои производители са предоставили контейнери за автоматично хранене на горски плодове и приемници за обелени плодове, така че загубата на сок в този случай е минимална, а процесът е бърз и много точен. Има дори опция за премахване на семена от замразени плодове. Създадени са промишлени уреди за кафенета, ресторанти и малки пекарни, които позволяват да се почистват до 90 кг череши на час. Те могат да се използват в ежедневието, ако територията позволява, тъй като такъв дизайн заема много място.

Свързана статия

Как да премахнете ями от череши, без да повредите плодовете