Logo decormyyhome.com

Как да премахнете лепило от дънки

Как да премахнете лепило от дънки
Как да премахнете лепило от дънки

Видео: DIY Clothes Life Hacks - 10 DIY Ideas 2024, Юли

Видео: DIY Clothes Life Hacks - 10 DIY Ideas 2024, Юли
Anonim

Ако капки лепило случайно ударят любимите ви дънки, не трябва веднага да ги изпращате в кошчето или в къщичката. Опитайте се да премахнете петното с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

Детергент, медицински алкохол, трапезен оцет, рафиниран бензин, ацетон, амоняк, бял спирт, специален почистващ препарат.

Инструкция за употреба

1

Петното от лепило за дърво може да се отстрани с топла вода. Избършете замърсената зона с влажна кърпа. Ако петното е старо, потопете дънките в горещ сапунен разтвор за 20-30 минути. След това измийте както обикновено и изплакнете.

2

Избършете следата от PVA лепило с памучен тампон, потопен в медицински алкохол или трапезен оцет. След това измийте в топла вода с добавяне на прах за пране. Изплакнете дънките в течаща вода и изсушете.

3

Нанесете памучен тампон, потопен в ацетон или бял спирт, върху петното от супер лепилото за няколко минути. След това измийте дънките в топъл сапунен разтвор. Преди употреба нанесете няколко капки разтворител върху шева на продукта или друго незабележимо място. Ако материалът е променил цвят или текстура, изхвърлете продукта.

4

В допълнение, супер лепилото може да бъде премахнато по друг начин. Добавете малко количество столов оцет към горещата вода. Потопете дънките в получения разтвор за 30-40 минути и измийте в топла вода с прах за упорити петна. Ако лепилото не може да бъде отстранено, свържете се с химическо чистене.

5

Ако сте оцветили дънките с лепило Moment, използвайте рафиниран бензин - можете да го купите в хардуерен магазин. Навлажнете тампон от памук или марля в разтворител, нанесете върху замърсена зона на продукта и задръжте за 5-10 минути. След обработка с бензин могат да останат мазни петна върху тъканта. За да се отървете от тях, обработете кърпата с течност за миене на съдове или с амоняк.

6

Увийте замърсените дънки в найлонов плик и поставете във фризера за 2-3 часа. След това време свалете дрехите и се опитайте да се отървете от петното механично. След това измийте дънките в топла сапунена вода с предварително накисване.

7

Купете специален препарат за почистване на лепило в магазина за хардуер. Нанесете го върху петното според инструкциите. След това измийте дънките както обикновено.