Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мазните петна от велур

Как да премахнете мазните петна от велур
Как да премахнете мазните петна от велур

Видео: АКНЕ - МОЯТ ОПИТ И ИСТОРИЯ + СНИМКИ 2024, Юли

Видео: АКНЕ - МОЯТ ОПИТ И ИСТОРИЯ + СНИМКИ 2024, Юли
Anonim

Ако откриете мазни петна върху велурен продукт, не бързайте да се разделяте с нещото. Можете да поставите велур в ред у дома, като използвате импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

  • - картофено нишесте

  • - грис

  • - талк

  • - рафиниран бензин

  • - амоняк

  • - гумена четка за велур

  • - спрей за велур

Инструкция за употреба

1

Можете да премахнете мазното петно ​​с помощта на адсорбенти - талк, картофено нишесте, грис. Благодарение на порестата структура, тези вещества абсорбират мазнините добре. Разстелете велура, така че да ви е удобно да го почиствате. Поръсете замърсената зона с дебел слой адсорбент и я оставете в това положение за 1-2 часа. След това време почистете праха с четка за дрехи.

2

За да почистите велур от мазни петна, направете следното. В тиган сложете няколко супени лъжици ситно смляна трапезна сол. Загрейте, като разбърквате от време на време. Увийте горещата сол в памучна носна кърпа, прикрепете към петното и изчакайте 20-30 минути.

3

За да премахнете мазните петна от велур, пригответе смес от рафиниран бензин и картофено нишесте, взети в приблизително равни пропорции. Поставете получената маса върху замърсената зона на продукта и оставете за няколко часа. През това време материалът трябва напълно да изсъхне. В някои случаи бензинът може да обезцвети велура. Затова преди употреба се уверете, че продуктът не разваля материала. Сложете малко бензин върху незабележимата част на продукта и изчакайте 5 минути.

4

Смесете 10% амоняк с чиста вода в съотношение 1: 4. Намокрете памучен тампон или мека кърпа в получения разтвор, извадете и внимателно обработете замърсената зона. Ако велурът стане твърд след изсушаване, го омесете с пръсти. Ворсините могат да се повдигнат с коричка хляб или специална гумена четка за набук и велур. Може да се закупи в магазините за кожа и кожи на компанията или в големи супермаркети.

5

След като петното е отстранено, обработете велура със специален спрей. Покрива материала с тънък защитен филм, който не позволява на водата да преминава през него и не позволява да се абсорбира мръсотията. По този начин ще улесните последващо почистване.