Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмата в хладилника народни средства

Как да премахнете миризмата в хладилника народни средства
Как да премахнете миризмата в хладилника народни средства

Видео: Свръхобразуване на газове и подуване на корема 2024, Юли

Видео: Свръхобразуване на газове и подуване на корема 2024, Юли
Anonim

Неприятната миризма в хладилника може да развали настроението на почти всяка домакиня. Въпреки това, има много начини и средства, които успешно се справят с този проблем.

Image

Защо има неприятна миризма в хладилника

Хладилникът, както знаете, е проектиран да съхранява всички видове продукти. Въпреки това, доста често поради надзора върху срока на годност или неправилни условия на съхранение, продуктите започват да се влошават, именно растежът на бактериите може да причини неприятна миризма. Друга причина за миризмата в хладилника е прекъсване на електричеството или неизправност на домакинските уреди: при размразяване на фризер миризмата на размразена храна прониква в самия хладилник.

Как да се отървете от лошата миризма в хладилника с народни средства

Ако сте свикнали да се доверявате само на естествени средства, тогава използвайте една от следните народни рецепти, за да премахнете миризмата в хладилника.

амоняк

Нормалният амоняк помага да се отървете от миризмата в хладилника. Вземете чаена лъжичка амоняк и литър вода, комбинирайте тези компоненти и с този разтвор избършете всички части от предварително измития хладилник (специално внимание трябва да се обърне на уплътнението и отвора за източване). Повторете процедурата два до три пъти.

сода

Содата е чудесен абсорбиращ, перфектно абсорбира всички миризми. За да премахнете неприятната миризма в хладилника със сода, измийте хладилника с топла вода, избършете го на сухо, след това вземете содата, разредете я с малко количество вода (трябва да получите консистенция на паста) и разтрийте всички части вътре в хладилника с получената маса, а след ден изплакнете обилно няколко пъти и избършете на сухо.

оцет

Нормалният оцет също върши добра миризма. За да направите това, разредете оцет с вода (съотношение 1 към 1), избършете с получения продукт всички вътрешни части на хладилника, след което оставете чаша оцет в хладилник за няколко часа.

Активен въглен

Този инструмент е отличен абсорбиращ агент. Смачкайте 30-50 таблетки активен въглен, напълнете малки контейнери с получения прах, поставете ги вътре в измития хладилник и оставете за една седмица.

Кафе на зърна

Този метод маскира само неприятната миризма и е най-добре да се извърши след извършване на някое от горните действия. Вземете кафените зърна, смилайте ги, сложете праха в чаша и го поставете вътре в хладилника.