Logo decormyyhome.com

Как да премахнете восък от плат

Как да премахнете восък от плат
Как да премахнете восък от плат

Видео: Как да премахнем нежеланото окосмяване безболезнено и с натурални продукти!!! 2024, Юли

Видео: Как да премахнем нежеланото окосмяване безболезнено и с натурални продукти!!! 2024, Юли
Anonim

Можете да се изцапате с восък при използване на свещи, случайно да паднете върху любимото си нещо или по време на депилация, както и при нанасяне на восъчни орнаменти върху дърво или стъкло, което се превърна в много популярно изкуство. Когато капки восък попаднат върху тъканта, той се втвърдява и се образува приток, който лесно се отстранява чрез конвенционално остъргване, след което обичайното мазно петно ​​остава върху тъканта, която трябва да се бори.

Image

Ще ви трябва

  • - желязо;

  • - замазване на хартия;

  • - бензин;

  • - разтворител;

  • - бял дух;

  • - ацетон;

  • - алкохол;

  • - почистващ препарат за съдове;

  • - всяко средство за отстраняване на петна;

  • - прах за пране.

Инструкция за употреба

1

Първо, както вече беше посочено, отстранете восъчния провис от тъканта. Ако не се изстърже напълно, поставете продукта във фризера за 20 минути, извадете и бързо размажете мръсотията в ръцете си. Оставащият восък може лесно да се отстрани чрез замразяване.

2

Петното, което определено ще остане, може да бъде отстранено с помощта на различни средства, които помагат в борбата срещу мазните петна. Можете да изгладите плата с нагрято желязо чрез попивателна хартия, която трябва да бъде поставена от двете страни на тъканта на мястото на петното. Излишната мазнина от восъка се абсорбира. Ако продуктът не може да се измие, избършете петното с медицински алкохол. Това ще помогне за премахване на остатъчната мазнина и петното напълно ще изчезне.

3

Също така, за да премахнете останалите петна от восък, можете да използвате бензин, бял спирт, разтворител, ацетон. Нанесете някой от тези продукти върху петното с помощта на памучна подложка или гъба. Оставете продукта за 15-20 минути. Повторете приложението, почистете петното с твърда четка и измийте продукта по обичайния начин. Но тази опция за отстраняване на петна е подходяща само за устойчиви тъкани и не е приложима за коприна, вълна, ацетат.

4

За вълнени, копринени, ацетатни тъкани използвайте по-нежен метод. Нанесете всеки дебел препарат за миене на съдове върху петното. Оставете за една нощ. Сутрин измийте продукта в топла вода с прах или в пералнята на деликатна основа. Петното напълно ще изчезне.

5

Също така, за да премахнете петна от восък, можете да използвате петна за отстраняване на мазнини, които се предлагат в търговската мрежа в широк диапазон и в различни форми, под формата на сапун, гелове, пасти и др. Прочетете инструкциите, нанесете продукта, изчакайте определеното време, измийте продукта по обичайния начин.

6

Когато използвате който и да е метод, проверете ефекта на средствата в незабележима зона. Тъй като различните видове тъкани могат напълно непредвидимо да реагират на едно или друго лекарство.