Logo decormyyhome.com

Как да премахнете животинските косми от дрехите

Как да премахнете животинските косми от дрехите
Как да премахнете животинските косми от дрехите

Видео: Bone, Flesh, Skin: The Making of Japanese Lacquer 2024, Септември

Видео: Bone, Flesh, Skin: The Making of Japanese Lacquer 2024, Септември
Anonim

Домашните любимци носят радост, но да се отървете от косата и кучетата, които се придържат към дрехи, килими или мебели, може да бъде трудно. За да направите това, можете да използвате един от няколко метода, който ще бъде най-подходящ.

Image

Ще ви трябва

  • - валяк за почистване на дрехи;

  • - гумени ръкавици;

  • - прахосмукачка;

  • - гъба.

Инструкция за употреба

1

Вземете дрехите, с които искате да свалите вълната, и я закачете на раменете. Така пречистването му ще бъде много по-лесно. Най-добре е да окачите дрехите, които трябва да се почистват в банята, където е закрепена завесата за душ.

2

Вземете гъба. Накиснете го в гореща вода, след което го извадете, така че водата да остави колкото е възможно повече. Почистете дрехите с движения отгоре надолу, вълната ще прилепне към гъбата и ще се събере в малки струпани снопове. Така ще бъде по-лесно да се премахне. Ако не беше възможно да премахнете всичко по този начин, можете да продължите да почиствате по други начини.

3

Носете латексови ръкавици. Плъзнете ги по повърхността на дрехите - вълната ще се придържа към латекса. Това може да се направи с помощта на гумени ръкавици, а памукът с гумено покритие на дланите ще направи. Навлажнете ръкавиците или тяхната гумена част с малко вода - това ще увеличи ефективността на почистване.

4

Вземете балон, надуйте го и го прекарайте върху повърхност, която трябва да се почисти. Статичното електричество, което се появява на повърхността на топката, дори ще събира малки, незабележими косми. Изплакнете топката - вълната ще се събере на бучки и ще бъде по-лесно да се отстрани. Тогава може да се използва повторно.

5

Отстранете вълната от дрехите със специална лепкава ролка. Можете да използвате лента. Изрежете парче лента и го съберете с лепкавата страна на вълната. Когато лепящата лента няма да почисти добре дрехите, сменете парчето на ново и продължете да работите, докато не сте доволни от резултатите.

Обърнете внимание

Ако имате домашен любимец в дома си, облеклото ви периодично ще трябва да се почиства от вълна. Най-добре е редовно да почиствате не само дрехи, но и мебели и килими. Удобно е да използвате моп с гъба в края, за да почистите килим с къси пили. Избършете килими и мека мебел, платнени повърхности с гъба. Тогава не можете да се страхувате, че току-що почистените дрехи отново ще съберат купища вълна, струва си да седнете на дивана в него.

Полезни съвети

Навлажнете дланите си и гладете домашния любимец в посоката, в която расте козината. Така премахвате космите, които изпадат и се заплитат във вълната. Повторете процедурата няколко пъти с едно движение. Полезно е да почиствате животното от време на време със специална четка. Преди да се леят и по време на животните им е по-добре да се разресват ежедневно.