Logo decormyyhome.com

Как да сушим кожени зимни обувки

Как да сушим кожени зимни обувки
Как да сушим кожени зимни обувки

Видео: НОВИ ПРИДОБИВКИ ЗА ЗИМАТА | ♡ 2024, Септември

Видео: НОВИ ПРИДОБИВКИ ЗА ЗИМАТА | ♡ 2024, Септември
Anonim

Кожените ботуши и ботушите за зимния сезон са практичен избор. Тези обувки могат да издържат няколко години при правилна грижа. За да запазите красотата на мъжките или дамските кожени обувки, трябва правилно да я изсушите.

Image

Кожените зимни ботуши придават комфорт при носене. Обувките, изработени от естествен материал, няма да почувстват студ дори при силен студ. Качествената кожа "диша", така че обувките ще осигурят оптимален обмен на въздух. И за да носите топли обувки или кожени обувки колкото е възможно по-дълго, трябва правилно да изсушите двойка.

Компетентна грижа за кожени ботуши

Обувките от естествена кожа са издръжливи, водоустойчиви. Тя не се страхува от температурни промени, така че избраната двойка лесно може да продължи няколко сезона. За да запазите зимните си ботуши привлекателни, на първо място, трябва да ги изсушите правилно.

Мокрите обувки не трябва да се поставят в близост до батерията. Силната топлина допринася за изкривяване и напукване на кожата, също не е необходимо да сушите двойка на пряка слънчева светлина или сешоар.

Сухи кожени зимни ботуши у дома на стайна температура на тъмно място. За да могат обувките напълно да изсъхнат, препоръчително е да го оставите 18 часа или повече, като извадите стелките и поставите дистанционери вътре. Преди сушене на пара отстранете реактивите против замръзване, замърсявания и прах от повърхността на кожата.

Най-бързият начин за сушене на кожени зимни обувки е използването на обикновена хартия, за предпочитане тънка. След като е смачкал чаршафите, е необходимо да го поставите вътре в багажника, вестникът абсорбира цялата влага. Като намокряне, пълнежът трябва да се смени, за да се поддържа формата на обувката.

Сухи зимни ботуши у дома

Удобно е да сушите зимни кожени обувки със специални сушилни. Тези захранващи устройства ефективно изпаряват влагата, осигурявайки равномерна топлина. Малко топлина от сушилните не деформира ботушите, добър избор би бил да закупите устройство с функция за дезинфекция на обувки с ултравиолетова светлина.

За висококачествено сушене на кожени ботуши си струва да инсталирате стойка за обувки, върху която да се монтират обувки в коридора или друга стая с добра вентилация. Ако това не е възможно, използвайте стария начин. Загрейте солта в тиган или на батерия, изсипете я в тесен чорап и я сложете в багажника си. Солта абсорбира излишната влага.

Вместо сол можете да използвате твърди абсорбенти - например силикагел. Пелетите, продавани в магазините за лов, са подходящи за многократна употреба. За да направите това, абсорбентът се поставя в платнени торбички и след изсушаване на кожените зимни ботуши се суши върху батерия.