Logo decormyyhome.com

Как да перете дрехи с пайети

Как да перете дрехи с пайети
Как да перете дрехи с пайети

Съдържание:

Видео: Дамски маратонки 2024, Юли

Видео: Дамски маратонки 2024, Юли
Anonim

Пайети сега са в голяма мода. Те украсяват рокли, блузи и дори дънки. Нещата с такъв модел изглеждат изключително впечатляващи, но точно докато пайети не загубят своя цвят и блясък. За да не се случи това, важно е правилно да почиствате такива неща.

Image

Неща с пайети: това, което не можете да направите

За да удължите живота на любимите си дрехи за пайети, се нуждаете от компетентни грижи. Нещата с този декор могат спокойно да се перат у дома, но трябва да спазвате редица важни правила. Първото от тях е, че не трябва да перете дрехи с пайети с други неща. Освен това продуктите с такива декорации не могат да бъдат химически почистени. От почистващите препарати, които обикновено се обработват там дрехи, боята може коварно да отлепи пайети. Не е необходимо да перате нещата с този декор в пералнята. В този случай пайети могат просто да паднат.

Не гладете пайети с ютия. Ако декорът не е разположен върху целия продукт, а само от неговата част, важно е да не докосвате пайети с гореща ютия. От него те могат просто да се стопят.

Ако ръчното пране категорично не ви подхожда, можете да перете дрехи с пайети и в пишеща машина. За да направите това, изберете деликатния режим на измиване и поставете самото нещо в специална защитна чанта. Не изтръсквайте продукта в машината.

Какви почистващи препарати мога да използвам

За измиване на продукти с пайети не се препоръчва използването на обикновени прахове за пране. Най-подходящи за тези цели са течните продукти. Ако няма специална течна пудра за деликатно измиване, можете да използвате течен сапун и дори някои висококачествени препарати за миене на съдове.

Средствата за миене на чинии са подходящи за миене на дрехи с пайети, докато сапунът за пране изобщо не работи.