Logo decormyyhome.com

Как да перете маратонки

Как да перете маратонки
Как да перете маратонки

Видео: Пране на маратонки в пералня а.С.м 2024, Юли

Видео: Пране на маратонки в пералня а.С.м 2024, Юли
Anonim

Повечето съвременни младежи предпочитат да носят парцални кецове, те са най-удобни за носене. Но маратонките, като другите обувки, са подложени на различни замърсявания, така че те трябва да бъдат почистени. Не всяка обувка може да се пере, но маратонките могат да се перат. За да направите това, трябва да вземете предвид няколко тънкости.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-лесният начин да измиете любимите си обувки в пералнята. Единственото изискване е качеството на обувките да е добро, китайските еднодневни маратонки след такова изпълнение ще залепнат, без да чакат изплакването. Преди да измиете, трябва правилно да почистите обувките от парчета мръсотия и залепени отломки в подметката. Стелките и дантелите могат да се мият ръчно, но това не е необходимо.

2

Поставете маратонките в барабана на пералнята, изсипете малко количество прах в отделението за перилни препарати (в противен случай ще има много пяна и петна ще останат по обувките). Ако любимите ви маратонки са бели, можете спокойно да добавите почистващ препарат с избелващ ефект.

3

Можете да закупите специална чанта за пране на обувки в магазина за хардуер. Задайте деликатния режим на измиване, температурата на водата не трябва да надвишава четиридесет градуса. Заедно с маратонки можете да поставите ненужни парцали или малък килим, това ще помогне не само да намалите шума от биенето на обувки, но и значително да подобрите качеството на измиването.

4

След приключване на процеса на измиване извадете маратонките и ги напълнете плътно с вестници или друга хартия, като периодично ги сменяте, когато са мокри. Оставете да изсъхне при естествени условия, далеч от отоплителни уреди, тъй като маратонките могат да се деформират под въздействието на горещ въздух.

5

Ако не рискувате да изперете маратонките си в автоматична машина, можете да го направите на ръка. За да направите това, издърпайте стелките и дантелите, измийте ги отделно със сапун за пране. Почистете подметките от прах и отломки. Изсипете топла вода в леген и добавете почистващия препарат, сложете маратонките и оставете да кисне известно време. За да почистите мръсотията от парцаливи обувки (особено ако е бяла), използвайте мека четка или гъба. Измийте добре вътрешната и външната страна на маратонката. След това изплакнете обилно в топла вода и внимателно изстискайте. Изсушете, както е описано по-горе.

Свързана статия

Как мога да измия обратното