Logo decormyyhome.com

Как да перете дрехи в машината

Как да перете дрехи в машината
Как да перете дрехи в машината

Видео: Lifehacks: Пране, простиране и подреждане на дрехи 🧺 2024, Юли

Видео: Lifehacks: Пране, простиране и подреждане на дрехи 🧺 2024, Юли
Anonim

Пералня значително улеснява ежедневната грижа за прането. Множество програми за пране, предене и сушене ви позволяват да миете всякакъв вид плат и напълно без ръчна работа. При правилна работа на домакинския уред и индивидуален подбор на програмата всяко нещо ще изглежда като ново, дори и след многобройни измивания.

Image

Ще ви трябва

  • - синтетичен детергент;

  • - средство против мащаб;

  • - лимонена киселина.

Инструкция за употреба

1

След закупуване на пералня внимателно прочетете инструкциите от производителя на домакински уреди, които дават подробни препоръки относно работата и изпирането на продукти от различни видове тъкани, а също така посочват оптималния температурен режим за всяка програма.

2

Преди да измиете, сортирайте прането в зависимост от типа плат, цвят и допустима температура на пране. Програмата, предназначена за памучни продукти, извършва измиване при температура 60-90 градуса. Ако е необходимо, можете да намалите зададения температурен режим. Зареждането с барабан може да бъде възможно най-допустимо.

3

За да измиете всеки тип плат, използвайте специален синтетичен препарат. За бели тъкани може да се използва прах с оптични избелители; за цветни тъкани е разработен прах за пране с цветна маркировка върху опаковката. Вълнени продукти с течни средства, които запазват структурата на влакната на тъканта, предотвратявайки образуването на макари, разтопяване. Измийте деликатните продукти в специално проектиран режим с течни синтетични перилни препарати, предназначени да се грижат за тези тъкани.

4

Пералнята може да измива насипни предмети. Ако решите да освежите есента, зимното яке, одеялото, възглавниците, включете намалени скорости на въртене и две допълнителни изплаквания.

5

При последното изплакване използвайте омекотител за тъкани. Дозировката е посочена на опаковката в инструкциите на производителя за употреба.

6

Ако сте прали на ръка и трябва само да изплакнете или изстискате прането, включете специалния режим, предназначен за този тип действия.

7

Не забравяйте, че животът на пералнята директно зависи от степента на вашата грижа за нея. За всяко измиване използвайте специална пудра, която предотвратява утаяването на мазнините върху барабана и вътре в пералнята. Веднъж месечно използвайте декалер, предназначен за употреба без зареждане с барабан или лимонена киселина в доза от 60 ml за една употреба.

Свързана статия

При каква температура пералнята пера