Logo decormyyhome.com

Как да поддържаме апартамента чист

Как да поддържаме апартамента чист
Как да поддържаме апартамента чист

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли

Видео: Как почиствам дома ни 2024, Юли
Anonim

Поддържането на апартамент чист не е толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Често именно мързелът и неправилно планираното време ни пречат да създадем красота и комфорт в стаята. За висококачествено почистване в апартамента подгответе предварително ясен план за действие, така че ще спестите време и енергия.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо се отървете от боклука и боклука в апартамента. Редовна пластмасова торба за боклук ще ви помогне в това. Със сигурност сте натрупали ненужни парчета хартия на масата, стари квитанции в чекмеджета за документи и т.н.

2

Разделете всички неща, разпръснати из апартамента. Движете се последователно, поставяйки всеки ред в ред. Занесете веднага мръсни предмети в банята за по-нататъшно измиване.

3

Почистването на стаята не трябва да е повърхностно, така че не забравяйте да погледнете в килера. Най-вероятно дълго време не сте носили повечето неща. Ако дрехите са повредени и сте сигурни, че вече няма да се нуждаете от тях, отървете се от тях. Запомнете: ако гардеробът ви изглежда чист, ще искате да го поддържате в това състояние допълнително.

4

За да поддържате чистотата, отделяйте 10-15 минути всеки ден, за да поставите нещата на техните места, тази процедура няма да ви отнеме много време и може би вашите близки ще последват вашия пример.

5

Не заливайте рафтовете и чекмеджетата в апартамента. Това се отнася и за различни сувенири и подаръци, дадени от роднини и приятели. Имате право сами да се разпореждате с подаръка си. Не е необходимо да изхвърляте друга дрънкулка, в крайни случаи можете също да я дадете на някого или да я раздадете. Поставете най-скъпите сувенири за сърцето си в отделна кутия и определете място за нея.

6

Не забравяйте да поддържате апартамента чист. Проветрявайте стаята всеки ден. Избършете натрупания прах 1-2 пъти седмично, като се започне от горните рафтове в стаята и завършва с перваза на прозореца и домакинските уреди. Мокрото почистване също трябва да бъде редовно. Не забравяйте: прах се натрупва и по полилеи, мека мебел и неща, така че поне веднъж седмично правете генерално почистване на стаите. Погрижете се за здравето си и здравето на вашите близки и скъпи.