Logo decormyyhome.com

Как да премахнете старата варосалка от тавана

Как да премахнете старата варосалка от тавана
Как да премахнете старата варосалка от тавана

Видео: Смяна на стара дървена балконска врата с PVC дограма. (БГ Субтитри) 2024, Юли

Видео: Смяна на стара дървена балконска врата с PVC дограма. (БГ Субтитри) 2024, Юли
Anonim

Преди да започнете да украсявате тавана, опитайте се да премахнете старата бяла боя. Да направите това е доста просто, но много проблемно. Опитайте се да премахнете побеляването с помощта на импровизирани инструменти.

Image

Ще ви трябва

Вода, сода за хляб, прах за пране, кюспе, вестници, ролка за пяна, метална шпатула, паста.

Инструкция за употреба

1

Извадете всички мебели от стаята. Ако това не може да стане по една или друга причина, покрийте го с маслен плат. Поставете вестници на пода. В този случай всички остатъци, които се рушат от тавана, ще останат върху разнесена хартия. След това сложете гумени ръкавици. Извадете всички осветителни тела от тавана и изключете електричеството.

2

Налейте топла вода в кофа или леген. Можете също да използвате специален сапунен разтвор. За 10 литра топла вода вземете 5 супени лъжици сода за хляб и 3 супени лъжици прах за пране или течен сапун. След това се разбърква, докато лекарствата се разтворят напълно.

3

Изберете стълба, върху която ще ви бъде удобно да работите. Желателно е тя да е с рафт. След това можете да поставите върху нея кофа с вода, което значително ще улесни процеса. От съображения за безопасност, опитайте се да не започнете сами да почиствате тавана.

4

Навлажнете валяка от гума от пяна върху дългата дръжка в течност и я плъзнете върху тавана. За труднодостъпни места използвайте четка. Ако белината е достатъчно гъста, лекувайте постепенно. Така резултатът от работата ще бъде по-добре видим. Опитайте се да сменяте водата колкото е възможно по-често.

5

Ако избелването не е било отмито в продължение на много години, използвайте метална шпатула. Предварително омекотете белината, за да я улесните. Напръскайте вода на тавана и изчакайте няколко минути. След това повторете процедурата отново. Едва след това се изстъргва с помощта на шпатула. Ако след лечението има малки участъци от бяло, изплакнете ги с влажна пяна с валяк.

6

Премахнете старата варосалка с паста. Нанесете продукта върху цялата площ на тавана и оставете за известно време. Когато пастата изсъхне, изстържете бялото с метална шпатула. Този метод ще помогне да се избегне голямо количество мръсотия и прах.