Logo decormyyhome.com

Как да спестите от електроенергия на домакински вещи

Как да спестите от електроенергия на домакински вещи
Как да спестите от електроенергия на домакински вещи

Видео: Мултикукър REDMOND RMC-250E (1) 2024, Септември

Видео: Мултикукър REDMOND RMC-250E (1) 2024, Септември
Anonim

Ние постоянно използваме ток, без него навсякъде, но след това идват огромни сметки за апартамента. Оказва се, че консумацията на енергия може да бъде намалена дори 2 пъти, като се използват някои правила.

Image

Инструкция за употреба

1

Кана. Ако погледнете вътре в чайника, можете да видите голямо количество скала. Оказва се, че именно това увеличава консумацията на енергия с 2-3 пъти, така че поне веднъж седмично премахвайте мащаба от спиралата. Ако купувате нов чайник, опитайте се да го купите без спирала.

2

Желязо. Гладенето се случва редовно, така че се губи много енергия. Въпреки това, ютията е в състояние да задържа топлината, така че я изключете 5 минути преди края на гладенето, останалата топлина ще бъде достатъчна, за да изглади останалите неща.

3

Микровълнова. Микровълновата фурна е доста удобно приспособление, но то отделя много топлина, следователно е изгодно да се нагряват само продукти с тегло до 500 гр. По-голямо количество е по-евтино да се отоплява на печка, а също и по-бързо.

4

Прахосмукачка. Прахосмукачката трябва да се почиства по-често, така че ще трябва да вакуумирате по-малко и следователно да спестите пари. Ако имате натрошени зърнени храни или нещо друго, тогава можете да използвате метла, това не отнема много време и не е нужно да влачите прахосмукачка - и по-изгодна, и по-рационална.

5

Пералня. Изберете правилно режима и времето си за пране. В допълнение, не претоварвайте машината, така се губи енергия. Погледнете етикетите преди измиване - това ще ви позволи да изберете правилния режим.

6

Хладилник. Ако имате стар хладилник или хладилник, който образува лед, тогава трябва да го размразявате на всеки 2 седмици. Така можете да спестите от електроенергия не само от правилната консумация на енергия на устройството, но и като го изключите за известно време. Също така, не претоварвайте хладилника с продукти, това нарушава работата му.

Полезни съвети

Винаги изключвайте светлините, телевизора, компютъра и др., Когато не ви трябват.