Logo decormyyhome.com

Как сами да запалите обувките

Как сами да запалите обувките
Как сами да запалите обувките
Anonim

За да ремонтирате обувките, не е необходимо да се свържете с сервиза. Така наречените дребни ремонти могат да се извършват независимо, без да притежават специални умения. Например, можете да запалите подметката с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

  • - капронова нишка;

  • - сапун или катран;

  • - шил;

  • - тънка кука;

  • - ножица.

Инструкция за употреба

1

Подгответе нишката. Най-добре е за мигащи ходила, подходящи найлонови дебелини около 5-6 мм. За да предотвратите подуване, го разтрийте със сапун или катран.

2

Ако няма шил, използвайте изострена игла за плетене. Куката може да бъде всяка, но тънкото плетене е най-добро за мигащи обувки. Тя може да бъде заменена с парче тел с огънат край.

3

Маркирайте линията на бъдещия шев. Тя трябва да се отдръпне от ръба на подметката навътре с поне 5 мм, в противен случай нишката постепенно ще изтъни от триенето върху асфалта. За точност можете да нарисувате линия със сапун или шивашка креда.

4

Поставете шила в подметката на мястото, където ще направите първия шев. Шилата трябва да пробие подметката отвън навътре под ъгъл от около 45 градуса. Входът е разположен на външната повърхност на подметката, изходът е от вътрешната страна.

5

Сгънете конеца, който да бъде зашит наполовина. Прикрепете контура, образуван от сгъвката, към дупката, направена от шила вътре в обувката. Прекарайте куката през външния отвор и прокарайте контур върху нея. Издърпайте го, след това издърпайте един от краищата, така че нишката да се изправи.

6

След 5-7 мм направете втория отвор по същия начин. Също така, отвътре навън, изчертайте кука през нея и хвърлете контур, оформен от свободния край на конеца вътре в обувката, сгънат наполовина. Издърпайте примката навън и плъзнете свободния външен край на капрона, останал от първия шев в него. Затегнете примката.

7

Направете третия отвор и повторете стъпките по-горе. За да закрепите шева в края на процеса, шийте няколко обратни бримки. Вържете капрон и отрежете излишното, оставяйки кратък край.

Полезни съвети

Ако нишката се скъса при затягане на шева, затегнете краищата от вътрешната страна на обувката и продължете да я шиете.

  • как да се препровериш
  • Как да флаш фърмуер за играч ritmix rf 5500 24 юли 2017 г.