Logo decormyyhome.com

Как сами да поставите мебелна брава

Как сами да поставите мебелна брава
Как сами да поставите мебелна брава

Видео: RASA - Пчеловод | ПРЕМЬЕРА КЛИПА 2019 2024, Септември

Видео: RASA - Пчеловод | ПРЕМЬЕРА КЛИПА 2019 2024, Септември
Anonim

Мебелната брава е несъмнено полезно изобретение, което ви позволява да скриете нещата си от любопитни очи и да ги предпазите от кражба или поглеждане на деца.

Image

Бравите за мебели са за стъкло и за изделия от дърво, ПДЧ, шперплат и др. Първите не изискват пробиване и никакви сложни действия от ваша страна. Те се монтират лесно и бързо на стъклени врати. За да инсталирате втория, се нуждаете от набор от специални инструменти и основни дърводелски умения.

Инструментът, необходим за инсталиране на мебелна брава: електрическа бормашина, бормашина Forstner или свредло за писалка с диаметър 20 mm, отвертка или отвертка (с прорезана или кръстосана форма - зависи от винтовете, включени в ключалката ви), шило, молив, гума, владетел, малко парче дърво ПДЧ или шперплат.

Инсталирането на мебелна брава се състои от четири операции. Първите два от тях са най-сложните и отговорни. Това е маркирането на мястото за монтаж и неговото пробиване. Последните две са закрепването на самия замък и реципрочното ниво или ъгъл.

При маркирането трябва да се вземат предвид ширината на квадратния корпус, диаметърът и дължината на цилиндъра на заключващата маска. По правило дължината му е равна на дебелината на материалите, често използвани в производството на мебели - 16-18 мм. Диаметърът обикновено е 19 мм. Центърът за пробиване на ключалката се изчислява чрез прибавяне на радиуса на маската (приблизително 10 мм) с разстоянието от ръба на цилиндъра на маската до ръба на удължения език на замъка. Към тази сума трябва да се добавят няколко милиметра отпуск за по-добро зацепване с реципрочния ъгъл. Отлагаме полученото разстояние от ръба на вратата или чекмеджето на мястото на монтаж на ключалката. Ако вратата е външна, плюс дебелината на стената, до която се затваря.

В центъра на пробиване правим шило с малка вдлъбнатина. Това ще ни помогне по-добре да центрираме тренировката. Пробиването се извършва най-добре от предната страна, а от задната страна здраво прикрепете парче дърво, приготвено от нас. Когато бормашината напусне продукта, може да се наряза материал. Плътно притисната подплата ще помогне да се избегне това. Пробиваме с ниски скорости.

След като дупката е направена, можете да поставите ключалка в нея. След това с шил очертаваме местата за завинтване на винтовете. Завиваме винтовете с отвертка или отвертка, като фиксираме ключалката на вратата или чекмеджето. От предната страна поставихме декоративен пръстен върху цилиндъра на замъчната маска. Понякога са необходими малко усилия, за да се удавят опашките на пръстена във вътрешността. Но това трябва да се прави внимателно, защото самият пръстен може да бъде мек и деформиран.

След като инсталирате самата ключалка, поставете ъгъла на плота върху перпендикулярна повърхност. В същото време ние отчитаме метода за инсталиране на вратата или чекмеджето - външна или вътрешна. С външната страна ъгълът може просто да бъде подравнен около ръба, а с вътрешната страна - ще трябва да вземете предвид дебелината на вратата, върху която е монтирана ключалката, плюс възможното задълбочаване на тази врата в шкаф или маса. След това процедурата се повтаря: маркирайте дупките с шил и закрепете винтовете.

Затворете вратата или чекмеджето. Проверете ключалката. Ако ъгълът се придържа към езика на ключалката, той може да бъде огънат или снабден с файл или венчелистче с диск на шлайф.

За да предотвратите загубата на ключовете, можете да закачите пластмасов етикет върху тях.