Logo decormyyhome.com

Как сами да свържете сплит климатик

Как сами да свържете сплит климатик
Как сами да свържете сплит климатик

Видео: Как се монтира климатик - монтаж на вътрешно тяло | Vimax.bg 2024, Септември

Видео: Как се монтира климатик - монтаж на вътрешно тяло | Vimax.bg 2024, Септември
Anonim

Прикрепете конзола за вътрешното тяло, инсталирайте скоби за външното. Свържете всички тръби към устройството, затегнете гайките и изпомпвайте целия въздух. Уверете се, че няма изтичане на фреон, включете климатика в мрежата.

Image

Ще ви трябва

Гаечен ключ, медни тръби и топлоизолация, лепяща лента, перфоратор, търкаляне, резачка за тръби, джанта, ниво, оборудване за промишлено алпинизъм.

Инструкция за употреба

1

Необходимо е да се маркира на стената мястото, където ще бъде монтирано вътрешното тяло на сплит системата. Цялата работа трябва да се извърши с помощта на нивото. След като се отклони от тавана най-малко 20 см, е необходимо да се предвиди лек наклон на трасето на Фреон, което ще осигури свободно изтичане на конденз към предвидения отвор в стената.

2

Втората стъпка е да пробиете дупка с диаметър 45-60 мм с помощта на перфоратор в стената, през който в бъдеще ще преминават медни тръби и дренаж с кабел. От улицата трябва да инсталирате скоби за външното тяло. Той трябва да поддържа тежест няколко пъти по-голяма от теглото на единицата. Ако има нужда, тогава трябва да оставите поле за инсталиране на козирка. От страната на стаята на стената е монтирана скоба, върху която ще бъде монтирано вътрешното тяло.

3

Като държите дръжките на външното тяло здраво, той трябва да бъде инсталиран на скобите и закрепен с болтове. Подобна работа се извършва най-добре заедно с партньор, като се използва про-алпийски сбруя и въжета. Следващата стъпка е да свържете дренажната тръба и дренажния маркуч на вътрешното тяло. За да се гарантира пълно уплътняване, ставата трябва да бъде обработена с лепило и увита с TPL лента. С помощта на резачка за тръби изрежете необходимата дължина на медните тръби, като направите дължина на дължина за завой или пръстен, който впоследствие ще бъде положен между стената и външното тяло.

4

След това краищата на тръбите се обработват с джанта, така че скобата да се отстрани от вътрешната повърхност на тръбата. Не забравяйте, че отгоре трябва да поставите гайки и да приложите термоизолация термофлекс, и едва след това да пристъпите към изгаряне на тръбите. Когато свързвате тръбите към вътрешното тяло, е необходимо да се спазва подравняването и да се избегне изкривяване. Гайките се затягат с гаечен ключ. Освен това, действайки, както е указано в инструкциите за сплит системата, дренажните, кабелните и медни тръби се обвиват с лента.

5

След като натиснете тръбите в дупката в стената, трябва да окачите вътрешното тяло на монтажната плоча. Прикрепете медни тръби към външното тяло, като затегнете гайките с гаечен ключ. Свързвайки вакуумната помпа към сервизния порт на външното тяло, трябва да изпомпвате целия въздух там. Можете да проверите плътността на системата, ако наблюдавате стрелката на монометъра - тя не трябва да се движи. Още веднъж се уверете, че налягането в монтираната система е стабилно: за да направите това, леко отворете вентила за течност и го затворете отново. След като третирате със сапунен разтвор на ставите, уверете се, че няма изтичане на фреон.

6

Изключете маркуча от сервизния порт и го покрийте с гайка. Отворете двата клапана на дебела и тънка тръба. Включете климатика, затегнете гайките и измийте всички стави. Уверете се, че инсталацията е завършена правилно.