Logo decormyyhome.com

Как да избършете следите от дръжката с кожени мебели

Как да избършете следите от дръжката с кожени мебели
Как да избършете следите от дръжката с кожени мебели
Anonim

Всички отдавна знаят, че химикалката е незаменим инструмент за писане, необходим за използване на работа, поща и в офиса. Но едно неловко движение води до образуването на мастилни петна не само върху хартия, но дори и върху кожен фотьойл или диван. Има няколко начина да се отървете от петна.

Image

Инструкция за употреба

1

Кремът за ръце е най-лесният и безопасен начин за почистване на мастило. За целта нанесете крема върху петното и оставете за около пет минути. След това, с помощта на памучен тампон, избършете мръсното място и, ако е необходимо, изплакнете с топла вода. Този метод обаче не позволява да се премахнат всички петна, но използването му няма да позволи да се нарушат свойствата на тъканта.

2

Използването на средство за отстраняване на лак за нокти по-ефективно премахва петна от мастило. Приложението на този метод придоби широко разпространение в момента, тъй като след почистване няма петна. Не използвайте лак с ацетон, това може да доведе до образуването на друго петно.

3

Можете да използвате лента или лента, за да премахнете петна от мастило. Преди да започнете работа, отрежете парче лепило, което трябва да съвпада с размера на петото, и залепете за няколко секунди. След това с предпазливо движение го откъсват. Скоч лентата може да бъде заменена с ластик, който също толкова лесно премахва петна.

4

Алкохолът също е добър помощник в борбата с мастилото. За това е по-добре да използвате неговия 10% разтвор. След лечението не забравяйте да избършете третираната зона с топла вода.

5

Днес магазините предлагат специални инструменти за решаване на този проблем, помагайки лесно да се премахне следата от не само химикалка, но и петна от червило, масло и пот.