Logo decormyyhome.com

Как да шиете яка и маншети

Как да шиете яка и маншети
Как да шиете яка и маншети

Съдържание:

Anonim

Шиенето на маншети и яки е много важна финална точка за всеки продукт. Ако това се направи неуспешно, общият външен вид на роклята може да бъде развален. Освен това тези части често се износват и може да се наложи леко да ги актуализирате.

Image

Как да шиете маншети

За да направите това, трябва да изрежете детайли и да се огънете по долния ръб. Външните половини трябва да бъдат направени по-плътни. Днес за тези цели има лепилен удвоител, лепила плат и лепило нетъкано. Тяхната плътност трябва да съответства на материала на маншета. Ако тъканта е твърде тънка и прозрачна, по-добре е да купите нетъкан плат или паяжина в магазина. За по-груби тъкани е подходящ двойник.

Лепилната тъкан трябва да бъде изрязана ясно по контура на частта, която трябва да бъде запечатана. Лепилото трябва да бъде нарязано така, че да няма никакви квоти за шевовете, в противен случай ще сгъсти части от продукта. Следователно излишъкът от лепилната основа върху квотите не е желателен. След като прикрепите лепилото, сгънете маншета наполовина и желязо.

Върху ръкавите е необходимо да поставите няколко гънки, приблизително 2 cm широки. Гънките от двете страни трябва да бъдат положени, така че да бъдат равномерно разпределени, тогава втулката няма да се усуква в бъдеще. След това укрепената част на маншета се нанася върху долната част на резена на бъдещия ръкав и се закрепва с щифтове. След като части от продукта са кисели, надбавките на маншетите трябва да са безплатни. Сега можете да махнете щифтовете и да изгладите квотата на шева към маншета. След това също изгладете отпуск от вътрешната страна на маншета.

На последния етап е необходимо да шиете тъканта по линията на маншета, който е пришит 1 см. Ако е предвидено изрязването, направете същия шев с всяка ширина около ръба.