Logo decormyyhome.com

Как да използваме нишесте в ежедневието

Как да използваме нишесте в ежедневието
Как да използваме нишесте в ежедневието

Съдържание:

Видео: Звезда на маговете - как да я използваме в ежедневието! 2024, Септември

Видео: Звезда на маговете - как да я използваме в ежедневието! 2024, Септември
Anonim

В допълнение към употребата в домашното готвене, някои домакини широко използват обикновеното магазинско нишесте - картоф, царевица или ориз за голямо разнообразие от домакински цели. С него можете да премахнете петна по дрехите, да почистите различни бижута, да се грижите за домашни любимци и т.н.

Image

Нишесте: контрол на петна

Има много трикове, базирани на използването на нишесте в ежедневието. Така че, за да премахнете тена, оставен от гореща ютия от дрехите, е достатъчно леко да навлажнете проблемната зона с вода и да я поръсите с равномерен слой нишесте. След като тъканта изсъхне, просто избършете петното, след което измийте предмета както обикновено.

Ако трябва да се отстрани петна от кръв от тъканта, нишестето също ще дойде на помощ. За да направите това, разредете две супени лъжици нишесте в чаша студена вода и нанесете сместа върху прясно петно, оставете да изсъхне. След като нишестето изсъхне, намажете го с тъканта с четка, ако ефектът е недостатъчен, можете да повторите тази процедура отново.

Пръскат мазнини от различни повърхности: плочки, пластмаса, дърво, линолеум също могат да бъдат отстранени с помощта на всемогъщо нишесте. За целта изсипете малко нишесте върху леко навлажнена кърпа и избършете петното, докато изчезне. След това избършете повърхността с чиста влажна кърпа.