Logo decormyyhome.com

Как да почистите тоалетната: инструкции

Как да почистите тоалетната: инструкции
Как да почистите тоалетната: инструкции

Видео: Пошаговая Инструкция как приготовить роллы. Роллы Филадельфия, роллы Калифорния. Подробно 2024, Юли

Видео: Пошаговая Инструкция как приготовить роллы. Роллы Филадельфия, роллы Калифорния. Подробно 2024, Юли
Anonim

Театърът започва, както знаете, с закачалка, а чистотата в къщата - с пенлива тоалетна. Принудени сме да използваме тоалетната всички редовно и неприятните впечатления от мръсотията под нейния ръб могат значително да развалят впечатлението за банята или дори за целия апартамент. Предлагаме ви 9 полезни съвета за почистване на тоалетната ви.

Image

Инструкция за употреба

1

Изберете почистващо средство за тоалетна. Един от най-ефективните почистващи препарати (според домакините) е Domestos. Но други инструменти вършат добра работа с микробите, така че можете да изберете инструмента, с който сте свикнали.

Също така обикновената сода или белота може да се използва като почистващо средство. Последният може да се излее с вряла вода (около 1 чайник) в тоалетната и да се остави да престои до сутринта. Резултатът ще бъде страхотен. Само не забравяйте да затворите капака, в противен случай ще се наложи да изпитвате неприятната миризма на белота за дълго време.

Image

2

Не забравяйте да се запасите с гумени ръкавици. Те трябва да са дълги и трайни, за да се изключи възможността от случаен контакт на ръцете ви с почистената повърхност. Също така, не забравяйте да купите гъба, за предпочитане с абразивна повърхност от едната страна.

Image

3

Осигурете достъп на въздух и най-добрата вентилация на банята, тъй като изпарените от почистващите препарати пари са достатъчно вредни за организма и имат много неприятни миризми.

Image

4

Ако искате да извършите общо почистване, по-добре е първо да свалите и почистите седалката и капака отделно. В повечето тоалетни, капакът се отстранява след отвиване на два винта за закрепване.

Image

5

По време на почистването използвайте препарат за почистване, за да напълните цялата вътрешност на тоалетната, първо под джантата и след това равномерно надолу. Не забравяйте да излеете продукта в отвора за източване. И ако основният проблем се крие в него, тогава е по-добре първо да премахнете водата от него, доколкото е възможно. Това може да се направи с помощта на всеки малък контейнер, за да се събере останалата вода с парцал. Оставяме тоалетната сама за 15 минути, сами отиваме да дишаме чист въздух.

Image

6

След 15 минути започваме да почистваме вътрешните стени с гъба (поставяме ръкавици преди това). Обърнете внимание на недостъпните места под ръба на тоалетната чиния и в отвора за източване. По правило основното замърсяване и микробите се крият там. Ето защо, търкайте тези места с гъба особено внимателно.

Image

7

Изцедете тоалетния резервоар. Докато източвате, продължете да търкате третираната повърхност с гъба, за да премахнете останалото почистващо средство.

Image

8

Почистете седалката и казанчето и външните стени на тоалетната.

Image

9

За да запазите чистотата и свежестта, използвайте специални освежаващи стикери или таблетки.

Почиствайте редовно и тоалетната ви винаги ще изглежда като нова!

Image