Logo decormyyhome.com

Как да изградим баня от трупи

Как да изградим баня от трупи
Как да изградим баня от трупи

Съдържание:

Видео: How to Install a Revision Door / Как да монтираме ревизионен отвор 2024, Август

Видео: How to Install a Revision Door / Как да монтираме ревизионен отвор 2024, Август
Anonim

За да може банята да служи безупречно в продължение на много години, трябва да изберете правилно и подготвите дървен материал. Най-добре е да свържете трупите с ключалка "чаша". За пещта ще е необходима отделна основа.

Image

Дървеният труп е най-добрият материал за изграждане на баня. Въпреки многообразието на пазара за дървен материал, е доста трудно да се намери суров кръгъл дървен материал. Но той е този, който придава на ваната качествата, от които се нуждае: „жив“ въздух, максимална икономия на топлина и дълготрайност. Ако такива трупи не могат да бъдат намерени, е възможно да се издигне сграда от заоблен дървен материал или профилирана греда.

Подготовка на дървен материал за строителство

Дневникът преди да започне изграждането на банята трябва да бъде подготвен. Тук можете да изберете един от два варианта: или да издигнете сграда от дърво от естествена влага, или първо да изсушите дървения материал. Във всеки случай ще може да се експлоатира банята само след 1, 5 години - този период ще е необходим или за изсушаване на дървената къща, или за нейното свиване. Въпреки това е по-добре да се спрете на втория вариант и да изсушите трупите.

За да направите това, кръгъл дървен материал трябва да бъде положен под навес. Стекът трябва да се състои от редове от трупи, разделени с пръти, така че въздухът да прониква свободно в пролуките. След 8 месеца трупите се шлифоват и се подреждат отново за по-нататъшно изсушаване.