Logo decormyyhome.com

Как да спестите от закупуването на дрехи

Как да спестите от закупуването на дрехи
Как да спестите от закупуването на дрехи

Видео: Как да подредим дрехите си с метода Конмари! Подредете и спестете време и пространство.Минимализъм 2024, Юли

Видео: Как да подредим дрехите си с метода Конмари! Подредете и спестете време и пространство.Минимализъм 2024, Юли
Anonim

Почти всички нежния пол обичат да пазаруват. Но с постоянното увеличение на цените става все по-трудно често да се купуват нови неща. Не се отказвайте от това удоволствие, просто трябва да се научите как да спестявате.

Image

Не третирайте спестяванията като принудителна и временна мярка. Ако подходите към покупката с мъдрост и практичност, тогава тя ще ви донесе радост без допълнителни разходи. Струва си да вземем пример от хора, за които спестяването се превърна в начин на живот, който им носи удоволствие. Между другото, дори много заможни хора не пропускат шанса да се спасят, особено по време на кризата.

Основни принципи на спестяване

1. Определете как да попълнете гардероба. За да направите това, преди началото на всеки сезон, трябва да одитирате нещата в килера. Подредете всичките си дрехи на купища:

- основни (неща, които често носите и имате нужда от тях);

- развалени, опънати, загубили цвета и формата си (такива неща могат да бъдат отнесени в страната или използвани като парцали);

- дрехи и обувки, които не са по размер;

- неща, които не носите повече от година.

Не ви трябват последните две купища, но не ги изхвърляйте, защото можете да спечелите пари, като ги продадете. Подредете тези дрехи в ред, направете снимки и ги пуснете за продажба в социалните мрежи или в специализирани сайтове. Основното е да определите адекватна и ниска цена, така че купувачите да бъдат намерени по-бързо. С постъпленията ще бъде възможно закупуването на нови дрехи без да навреди на семейния бюджет.

Същият одит трябва да се извърши и за нещата на децата. Според статистиката те се продават дори по-бързо от възрастните.

Отегчени, немодерни, но силни и висококачествени неща могат да бъдат раздадени на нуждаещите се или отнесени, не трябва да ги пазите с години и да носите гардероба си с тях.

Ревизията на гардероба е много полезна, защото ще ви позволи да разберете какви неща наистина ви липсват. Напишете какво трябва да купувате и разпределяте покупки един или два в продължение на няколко месеца. Например през март си струва да си купите ново яке, през априлски панталони, а през май е време да се погрижите за бански.

Важно! Най-добрият принцип за успешна покупка е, че трябва да знаете точно какво да носите с тази блуза (пола, панталони и т.н.). Така че, тя ще се впише идеално в гардероба ви и няма да е там като черна овца, защото няма какво да я облечете.

2. Определете къде е по-евтино да купувате неща.

Бази за търговия на едро Вземете приятели, колеги, роднини и отидете на пазара за дребно на едро. Така нещата ще ви струват много по-евтино.

Съвместни покупки. Има много групи в социалните мрежи, които купуват неща в Русия и в чужбина. Въпреки че трябва да платите таксата за регистрация и доставка, все пак нещата ще струват по-малко, отколкото в магазина. Основното при такива покупки е да изберете правилния размер, така че внимателно изучавайте размерната решетка и не се колебайте да задавате въпроси. За покупки използвайте само доказани ресурси, тъй като най-често те работят при пълно предплащане.

Сайтове за реклами. На такива сайтове можете да намерите не само употребявани, но и напълно нови неща на много ниска цена.

Втори и склад. Сред тези неща има истински съкровища, маркови, както и висококачествени и нови неща за малка цена. Има магазини, в които в последните дни от продажбата можете да пушите дрехи за 50 или дори 10 рубли.

3. Избягвайте ненужните покупки.

Не трябва да купувате нещо, само защото има голяма отстъпка от него. Трябва да харесвате дрехите и да сте подходящи по размер и стил.

Евтините чорапогащи и бельо могат да ви разочароват в първия ден. По-добре да изберете малко по-скъпо, но по-добре.

Облекло за къщата ще бъде заменено със стари тениски, дънки или рокли. Нещата, изработени от синтетични тъкани, изглеждат евтини и не особено приятни за кожата.